Bitcoin će nadmašiti zlato!?

Prema riječima osnivača i vlasnika MicroStrategy-a Michaela Saylora, možemo očekivati da će Bitcoin nadmašiti zlato kao sredstvo očuvanja vrijednosti.

Aktualne kolumne

Prema riječima osnivača i vlasnika MicroStrategy-a Michaela Saylora, možemo očekivati da će Bitcoin nadmašiti zlato kao sredstvo očuvanja vrijednosti.

  • Mnogi kripto analitičari predviđaju da će Bitcoin zamijeniti zlato kao sredstvo očuvanja vrijednosti
  • Michael Saylor, osnivač MicroStrategya uvjeren je u isti scenarij

Saylor, izvršni direktor MicroStrategya, te poznati ljubitelj i fan Bitcoina, iznio je ovu tvrdnju u prosincu prošle godine.

Ovog vikenda, tijekom intervjua za Stansberry Research, Saylor je istaknuo da će plemeniti metalio sasvim sigurno biti podvrgnuti “demonizaciji” kao rezultat porasta kriptovaluta, posebno Bitcoina.

Kako su kriptovalute postajale sve popularnije, neki smatraju da bi upravo kriptovalute s vremenom mogle potisnuti zlato kao sredstvo pohrane vrijednosti, te na taj način i zamijeniti ovaj plemeniti metal.

Unatoč trenutnoj tržišnoj krizi, istaknuti kripto ulagači tvrde da je predviđanje o svrgavanju zlata s trona još uvijek realna opcija.

“Jedina stvar koja je ugrožena od strane Bitcoina je zlato! Najpametnije što možete učiniti je prodati svih svojih 10 trilijuna dolara u zlatu i investirati u Bitcoin. Zlato je mrtav metal. To je imovina s najlošijom izvedbom, nema rasprave.”

Michael Saylor

Ray Dalio, američki milijarder investitor i upravitelj hedge fondova, slaže se sa Saylorom. Otkrio je u svibnju prošle godine:

“Posjedujem samo skromnu količinu bitcoina. Nisam veliki vlasnik kriptovaluta. Želite kupiti određenu imovinu kako biste diversificirali svoj portfelj, a BTC je sličan digitalnom zlatu.”

Tržišna kapitalizacija BTC-a često se uspoređuje s kapitalizacijom zlata. U trenutku pisanja ovog teksta, Bitcoin ima tržišnu kapitalizaciju od 460 milijardi dolara, što je daleko manje od ukupne vrijednosti žutog metala od 12,3 bilijuna dolara.

U međuvremenu, Saylor se našao na udaru kritika nakon što je MicroStrategy doživio značajne gubitke. Tvrtka je zabilježila kvartalni prihod od 122 milijuna dolara u prvih šest mjeseci ove godine, u usporedbi s projekcijama od 126 milijuna dolara. Zasigurno da su zanimljiva vremena ispred nas.

Ukupna tržišna kapitalizacija Bitcoina.

Izvor: Bitcoinist

Slične vijesti s portal: Još jedan veliki korak za Cardano!

Posljednje objave