Ark Invest prodao 1.4 milijuna dionica Coinbase-a!

Ark Invest, jedna od korporacija koja je istaknula Coinbase kao zanimljivu dugoročno investiciju, prodala je dionice ove kripto mjenjačnice iz udjela svoja tri ETF-a.

Aktualne kolumne

Ark Invest, jedna od korporacija koja je istaknula Coinbase kao zanimljivu dugoročno investiciju, prodala je dionice ove kripto mjenjačnice iz udjela svoja tri ETF-a.

  • Ark Innovation ETF (ARKK) još uvijek drži oko 5 milijuna dionica od Coinbasea
  • Dionica Coinbasea je pala oko 20% u posljednjih pet dana

Ark Invest je prodao oko 1,4 milijuna dionica Coinbasea iz razloga što je ova kripto mjenjačnica pod regulatornim povećalom uslijed ovog bear marketa. Inovativni ETF-ovi pod rukovodstvom Cathie Wood, prodao je više od 1,1 milijuna dionica iz svog Ark Innovation ETF-a (ARKK), što je korporacija prijavila putem e-mail obaviještenja. Ark je ujedno prodao i 175,000 dionica iz Ark Next Generation Internet ETF-a (ARKW) i 110,000 dionica iz Ark Fintech Innovation ETF-a (ARKF). Coinbase dionica je kotirala pri cijeni od 56$.

ARKK, najveći ETF ove korporacije sa oko 8 milijuna američkih dolara vrijedne imovine pod rukovodstvom, trenutno sadrži oko 5 milijuna dionica Coinbasea, što vrijedi oko 238 milijuna $ u ovom trenutku. Dionice Coinbasea čine oko 3% portfelja.

Izvor: Tradingview

Do prodaje je došlo nakon što je Komisija za vrijednosne papire (SEC) klasificirala devet tokena sa popisa Coinbasea kao imovinu vezanu za tužbu o kojoj se navodi da su bivši zaposlenici ove korporacije koristili povjerljive informacije za trgovanje.

Ark je veoma bullish oko kriptovaluta. U studenom 2020. godine, Cathie je iznijela tvrdnju da vjeruje kako će Bitcoin dostići cijenu od 500,000$.

Izvor: Blockworks

Ostale vijesti s portala: Zašto će umjetna inteligencija biti “Game Changer?

Posljednje objave