Američki par izjasnio se krivim za 4,5 milijardi dolara pranja novca Bitcoinom!

Share

Oženjeni par iz New Yorka sprema se izjasniti krivim za optužbe vezane uz urotu za pranje Bitcoina (BTC) vrijednog milijarde dolara, koji je ukraden tijekom ozloglašenog hakiranja kripto mjenjačnice Bitfinex 2016. godine.

Ilya Lichtenstein i Heather Morgan, koji su optuženi u veljači prošle godine nakon što su istražitelji upotrijebili softver za praćenje ukradene digitalne valute do računa koje su njih dvoje posjedovali, pripremaju se za nagodbu o priznanju krivnje, izvijestio je The Wall Street Journal pozivajući se na sudski dokument.

Optuženici su prethodno bili optuženi za urotu za pranje novca i zavjeru za prijevaru Sjedinjenih Država.

Naime, oni nisu bili upleteni u stvarno hakiranje Bitfinexove mreže, pri čemu je Bitcoin u vrijednosti od preko 71 milijun dolara preusmjeren kroz više od 2000 neovlaštenih prijenosa na vanjski račun.

Do trenutka uhićenja Morgana i Lichtensteina, ukradena kriptovaluta se multiplicirala na nevjerojatnih 4,5 milijardi dolara. U to vrijeme, tužitelji su rekli da su zaplijenili više od 3,6 milijardi dolara u Bitcoinu povezanom s hakiranjem.

Američka okružna sutkinja Colleen Kollar-Kotelly zakazala je ročište za izjašnjenje o krivnji za 3. kolovoza 2022. Morgan, koji je stavljen u kućni pritvor, i Lichtenstein, koji je u pritvoru od kada je podignuta optužnica, izjasnit će se o krivnji tog datuma.

Konkretne optužbe koje će priznati nisu objavljene. Morganov odvjetnik odbio je dati komentar, dok odvjetnici koji zastupaju Lichtenstein nisu odgovorili na zahtjeve za komentar.

Državno tužiteljstvo SAD-a za Distrikt Columbiju odgovorno je za vođenje slučaja.

Izvor: Cryptonews

Kripto Dnevnik
Kripto Dnevnikhttp://kriptodnevnik.com
Vaš dnevnik u svijet kriptovaluta.

Najnovije vijesti

Edukacija uz Kripto Dnevnik