Lazarus grupa nastavlja napade na kriptovalute

Share

Lazarus Grupa, poznata po kibernetičkim napadima, nije posustala u 2023. godini, ukrala je najmanje 293 milijuna dolara, nastavljajući svoj digitalni pljačkaški pohod. Iako ova cifra opada u odnosu na prethodnu godinu, kada su iznosili ogromnih 1,7 milijardi dolara, nedavni napadi ukazuju da Lazarus i dalje aktivno djeluje.

Erin Plante iz Chainalysisa upozorava da očekuju da će Lazarus Grupa i drugi povezani hakleri nastaviti evoluirati u sofisticiranosti, kako u taktikama krađe tako i u kanalima za pranje novca. Ova prijetnja predstavlja izazov za sigurnost organizacija, a CertiK u siječanjskom izvješću naglašava povećani pritisak na sigurnost organizacija s rastom kapitala u kriptoindustriji.

S porastom kapitala u kriptoindustriji, kriminalci su sve više potaknuti na pokretanje novih napada. Lazarus, kao predvodnik u kibernetičkim aktivnostima, opet je u središtu pozornosti. Analitičari sumnjaju da su stajali iza nedavnog napada od 82 milijuna dolara na Orbit Bridge tijekom Silvestrova, što bi značilo šesti napad u godini na različite kripto platforme.

Ova kibernetička prijetnja postavlja gorak ton za iščekivano uspon tržišta kriptovaluta. Međutim, njen utjecaj ide dalje – prema izvješćima DL Newsa iz travnja prošle godine, Sjeverna Koreja koristi ukradene kriptovalute kako bi financirala svoj program nuklearnog oružja, dodajući geopolitičku dimenziju već ozbiljnom pitanju cyber prijetnji.

Izvor: DLnews

Kripto Dnevnik
Kripto Dnevnikhttp://kriptodnevnik.com
Vaš dnevnik u svijet kriptovaluta.

Najnovije vijesti

Edukacija uz Kripto Dnevnik