Zašto je američka vlada napravila transfer bitcoina vrijedan 2 milijarde dolara?

Share

Kontinuirana nestabilnost na kripto tržištu potaknula je ponovni porast aktivnosti u mnogim utjecajnim novčanicima karakteriziranima transferima imovine i glavnim likvidacijama. Nakon mjeseci mirovanja, neki od najvećih vlasnika Bitcoina nedavno su se pokrenuli u akciju, privlačeći pažnju na značajne pokrete svoje imovine i njihov naknadni utjecaj na cijene.

Kao jedan od najvećih vlasnika Bitcoina, američka vlada nije izuzetak, pridružujući se redovima s značajnim transferima imovine. Ali zašto SAD premješta Bitcoine?

Prema podacima Arkham Intelligencea od utorka, 2. travnja, novčanik označen kao “U.S. Government: Silk Road DOJ Confiscated Funds” koji sadrži preko 30.100 bitcoina nedavno je doživio porast aktivnosti transfera.

Transakcije, vrijedne približno 2 milijarde dolara u trenutku tiska, započele su testnim transferom od 0,001 BTC-a na Coinbase Prime novčanik, vrijedan ($65), prije nego što je ukupno 1.999 BTC-a premješteno na istu adresu. Transferi su potom nastavljeni dodatnim transferom od 29.800 BTC-a na zasebnu adresu, vrijednu približno 1,9 milijardi dolara.

Iako je transfer vlade izazvao pitanja o njezinom motivu, 2.000 BTC-a slijedi obavijest o oduzimanju podnesenu ranije ove godine, što sugerira napore za dovršetak predložene prodaje. 10. siječnja 2024. godine, američko Ministarstvo pravde pokrenulo je postupke za dvodijelnu prodaju 2.934 BTC-a, oduzetih od dvojice sada osuđenih trgovaca drogom s mračne web tržnice, Ryana Faracea i Seana Bridgesa.

Transfer Bitcoina američke vlade na Coinbase odražava njezinu prošlu upotrebu burze za prodaju imovine, poput prodaje 9.861 BTC-a 2022. godine. To dodatno potvrđuje mogućnost njezinih napora za dovršetak prodaje nekih svojih imovina povezanih sa Silk Roadom.

Izvor: Dailycoins

Kripto Dnevnik
Kripto Dnevnikhttp://kriptodnevnik.com
Vaš dnevnik u svijet kriptovaluta.

Najnovije vijesti

Edukacija uz Kripto Dnevnik