Zašto je 1. srpnja važan datum u Ripple suđenju?

Share

Tužba Američke komisije za reguliranje i trgovinu vrijednosnim papirima (engl. U.S. Securities and Exchange Commission) protiv Ripple Labsa dobila je novi zaokret javnom objavom datoteka povezanih s Hinman Speechom, te je sada sve u rukama sutkinje Analise Torres da donese dugo očekivanu skraćenu presudu.

U biti, Hinmanovi dokumenti otkrili su da je SEC bio naklonjen Ethereumu, u usporedbi s drugim kripto tokenima. Hinman je naglasio da digitalna imovina ponuđena kao vrijednosni papir s vremenom se može pretvoriti u imovinu koja nije vrijednosna. Međutim, Hinman je odlučio imenovati samo Ethereum kao vrijednosni papir, dok su vlasnici XRP-a pogođeni Rippleovom tužbom na temelju istog argumenta.

U ožujku 2023. sutkinja Torres donijela je odluku o zahtjevima obje strane da se isključi svjedočenje vještaka. Preko 100 dana od presude iz ožujka još se čeka izricanje skraćene presude. Ovo kašnjenje traje dulje od prosječnog vremena suca uzetog iz Daubertovih odluka u prethodnim slučajevima, pa se stoga očekuje da će skraćena presuda u Rippleovoj tužbi doći svakog trenutka.

Važan datum u svezi slučaja Ripple je 1. srpnja 2023. godine. Razlog tome je da su Federalne rezerve SAD-a već najavile uslugu FedNow koja će početi s radom u srpnju 2023. FedNow omogućuje uslugu plaćanja financijskih institucija diljem Sjedinjenih Država, 24 sata dnevno i tijekom cijele godine.

Izvor: Coingape

Kripto Dnevnik
Kripto Dnevnikhttp://kriptodnevnik.com
Vaš dnevnik u svijet kriptovaluta.

Najnovije vijesti

Edukacija uz Kripto Dnevnik