XRP vs SEC, što očekivati u 2023. godini!?

Slučaj SEC protiv Ripplea (XRP) sada je star dvije godine, a konačna odluka bila bi prekretnica i za SEC i za Ripple.

Aktualne kolumne

Nova godina došla je s novim nagađanjima i uvidima u tržište jer stručnjaci ističu ključne čimbenike koji mogu oblikovati rast web3 u sljedećih 12 mjeseci.

Glavno područje na kojem su se analitičari zadržali je medvjeđi trend tržišta. Nazire li se kraj? Prošla je godina bila kaotična, s nekoliko vrhunskih sredstava koja su izgubila čak 60% na vrijednosti bez ikakvih pozitivnih puteva na vidiku. Tržišni lider, Bitcoin, pao je preko 55% prošle godine i još uvijek je ispod 17.000 dolara.

Sa vedrije strane, inflacija je u padu, a mnogi stručnjaci predviđaju da će se dionice i druga imovina oporaviti, tako da bi sezona medvjeda mogla uskoro biti gotova.

Slučaj SEC protiv Ripplea (XRP) sada je star dvije godine, a konačna odluka bila bi prekretnica i za SEC i za Ripple. Na strani SEC-a, presuda kojom se XRP proglašava vrijednosnim papirom mogla bi preoblikovati regulaciju digitalne imovine u zemlji.

Neki komentatori vjeruju da bi slučaj imao širi doseg s vlastima koje bi krenule na centralizirane burze kao što su Binance US, Coinbase i Kraken. Lewis Cohen, odvjetnik specijaliziran za web3 i digitalnu imovinu, izjavio je da SEC želi uložiti sve od svojih pobjeda protiv XRP-a.

Pobjeda za Ripple spriječit će drakonski pritisak regulatora da opišu digitalnu imovinu kao vrijednosne papire. Konkretno, to će biti prekretnica za XRP Army, koja vjeruje da SEC zadržava njihovu voljenu imovinu.

Nakon spajanja Ethereuma prošle godine, kojim je mreža prebačena na model dokaza o udjelu smanjujući njezinu potrošnju energije za 99%, Vitalik Buterin ponovno je potvrdio svoju predanost nastavku predvođenja napretka web3. Blockchain će implementirati Shanghai nadogradnju u prvom tromjesečju 2023. kako bi omogućio stakerima da povuku svoj Ethereum (ETH).

Otkako je staking započeo na blockchainu, korisnici su uložili ETH u vrijednosti od oko 20 milijardi dolara, uključujući novogenerirani ETH, a bit će dostupan za podizanje u ožujku. Ethereum je također spreman proširiti svoje vodstvo kao vodeći u NFT-ovima i drugim projektima dok se njegov najbliži rival, Solana, bori s projektima migracije i tehničkim problemima.

Izvor: Zycrypto

Posljednje objave