XRP Ledger obara rekorde

Share

Prema podacima blockchain analitičke tvrtke Santiment, XRP Ledger postigao je značajan uspjeh dosegnuvši novi rekord u broju aktivnih novčanika na svojoj mreži. Ovaj porast ukazuje na rastući interes za XRP token tijekom proteklih godina. XRP, jedna od istaknutih kriptovaluta, proteklih je tjedana privlačila pažnju zbog rasprava o potencijalnom spot ETF-u i optimističnim prognozama analitičara.

U objavi od 27. siječnja, Santiment je izvijestio da XRP Ledger sada broji 5.02 milijuna pojedinačnih novčanika koji posjeduju više od nula XRP, označavajući najveći broj vlasnika u protekom desetljeću. Podaci također pokazuju da se broj vlasnika XRP-a udvostručio od 10. veljače 2021. godine, a utrostručio od 29. svibnja 2019. godine, što označava značajan porast razine usvajanja XRP-a tijekom posljednjih nekoliko godina.

XRP Ledger bi mogao ostvariti dodatne uspjehe u budućnosti, ovisno o rješavanju trenutačnog pravnog spora između Ripplea i američke Komisije za vrijednosne papire i burze (SEC). YouTube video kanala “Discover Crypto” objavljen 26. siječnja analizirao je slučaj SEC protiv Ripplea, nazivajući dugotrajan sudski postupak “crnim oblakom” koji utječe na skeptičnost ulagača prema XRP-u. Video sugerira da bi konačno rješenje spora, čak i uz izricanje kazne Riplu, moglo rezultirati značajnim rastom cijene i usvajanja XRP-a, označavajući kraj trogodišnjeg pravnog problema.

Još jedan potencijalni pokretač povećanja aktivnosti na XRP Ledgeru je uvođenje spot burzovno-trgovinskih fondova (ETF-ova). Iako postoje spekulacije o takvim investicijskim proizvodima za različite kriptovalute, uključujući XRP, izgledi za XRP spot ETF ostaju nesigurni. Analitičar James Seyffart iz Bloomberga naveo je uvjete za to, uključujući rješavanje spora SEC protiv Ripplea i uvođenje XRP futures ETF-a na reguliranu trgovačku platformu. Unatoč tome, odobrenje XRP spot ETF-a označilo bi široko prihvaćanje ove kriptovalute i privuklo više investitora na XRP Ledger.

Izvor: Bitcoinist

Kripto Dnevnik
Kripto Dnevnikhttp://kriptodnevnik.com
Vaš dnevnik u svijet kriptovaluta.

Najnovije vijesti

Edukacija uz Kripto Dnevnik