Wormhole napadači prebacili 3 milijuna$!

Eksploatatori Wormhole Networka prebacili su 2,9 milijuna dolara USDC-a u novi ethereum (ETH) novčanik.

Aktualne kolumne

Eksploatatori Wormhole Networka prebacili su 2,9 milijuna dolara USDC-a u novi ethereum (ETH) novčanik na temelju izvješća stranice za kripto sigurnost, Mistrack. Više od 120 000 ETH ukradeno je početkom veljače 2022. iz Wormholea, što ga čini jednom od najvećih pljački u povijesti kriptovaluta.

Wormhole je hakiran kada je napadač (ili grupa) pobjegao s blizu 325 milijuna dolara iskoristivši sigurnosni propust. Uzrok je ažuriranje u njihovom GitHub repozitoriju. Ažuriranje je otkrilo popravak za bug koji je tek trebao biti implementiran.

Na Twitteru Wormholea potvrdili su da se hakiranje dogodilo i dali točan iznos ukradenog.

Napadač je koristio važeći potpis za pristup transakciji na solana (SOL) blockchainu. Ova im je transakcija omogućila slobodno kovanje više od 120 000 omotanih ethereuma (wETH), što je u trenutku pisanja ekvivalentno oko 325 milijuna dolara.

Hakeri su prebacili sredstva iz Wormholea prije nego što su ukradeni ETH zamijenili za oko 250 milijuna dolara. Ovom transakcijom likvidiran je ETH platforme koji se držao kao kolateral na solani, dok je također izazvao pad cijena SOL-a od 10%.

Izvor: Crypto.news

Posljednje objave