Vintage Mickey Mouse NFT kolekcija oduševljava svijet

Share

Prvog siječnja, NFT zajednica je bila opčinjena besplatnom mintanjem NFT kolekcije Mickey Mousea na Ethereum mreži. Vintage prikaz Mickey Mousea, maskota Walt Disney Companyja, iznenada je postao najtraženiji NFT na OpenSea tržnici. Inicijalno cijenjen na 968 dolara, kolekcija je doživjela izniman skok na 0.40 ETH u prvih 24 sata, privlačeći veliku pažnju.

Po isteku autorskih prava verzije Mickey Mousea iz filma “Steamboat Willie” iz 1928., tri povezane NFT kolekcije brzo su osvojile prva tri mjesta na OpenSea-ovoj listi trendova. Kolekcija “Steamboat Willie Public Domain 2024” dominirala je s impresivnim trgovačkim volumenom od 1.2 milijuna dolara, dok su “Steamboat Willie” i “Steamboat Willie’s Riverboat” zauzeli drugo i treće mjesto.

“Steamboat Willie Public Domain 2024” izuzetno se istaknula, zauzevši šesto mjesto na OpenSea-ovoj listi najboljih u 24 sata, zajedno s Bored Ape Yacht Club (BAYC) i Pudgy Penguins. Disney je promptno reagirao na istek autorskih prava, obećavajući zaštitu modernih verzija Mickey Mousea i drugih autorskih djela od neovlaštenog korištenja.

Kripto Dnevnik
Kripto Dnevnikhttp://kriptodnevnik.com
Vaš dnevnik u svijet kriptovaluta.

Najnovije vijesti

Edukacija uz Kripto Dnevnik