Velika likvidacija bitcoina

Share

Nedavno su kriptovalutna tržišta doživjela značajnu korekciju, praćenu iznenadnim padom globalne tržišne kapitalizacije kriptovaluta za 8%. Ovaj pad poklapa se s podacima s Bitcoin Liquidation Heatmap-a, koji upozorava na moguće značajno zatvaranje kratkih pozicija u vrijednosti od 1,43 milijarde dolara čim Bitcoin doseže kritičnu granicu od 71.500 dolara.

Razlozi za pad Bitcoina na 65.254 dolara mogu se pripisati nizu čimbenika. Osim isteka opcija, utjecali su povijesni obrasci prepolovljenja, makroekonomski čimbenici i tehničke ranjivosti. U roku od samo jednog sata, likvidirano je više od 200 milijuna dolara vrijednosti kriptovaluta koje su bile u polugama, što je pridonijelo ukupnoj sumi od čak 885 milijuna dolara u zatvaranjima unutar posljednjih 24 sata.

Brzi pokret tržišta izazvao je širok spektar reakcija među sudionicima na tržištu. Trgovci su se aktivno uključili na društvenim medijskim platformama kako bi raspravljali i analizirali situaciju. I dok neki trgovci vide priliku za kupnju usred prodaje, ističući dinamičnu i često volatilnu prirodu kriptovalutnog tržišta, drugi su oprezniji, tražeći dodatne pokazatelje prije donošenja odluka. Ovo naglo kretanje podsjeća na izazove i rizike koji su inherentni u trgovini kriptovalutama te naglašava važnost temeljitog istraživanja i praćenja trendova za trgovce i ulagače.

Kripto Dnevnik
Kripto Dnevnikhttp://kriptodnevnik.com
Vaš dnevnik u svijet kriptovaluta.

Najnovije vijesti

Edukacija uz Kripto Dnevnik