Velika Britanija i Južna Koreja domaćini “AI” Seoul Summita

Share

Dana 21 i 22. svibnja ove godine, Ujedinjeno Kraljevstvo i Južna Koreja udružuju snage kao domaćini AI Seoul Summita. Ovaj dvodnevni događaj okupit će vođe iz područja tehnologije, politike i znanosti kako bi razmotrili najvažnija pitanja vezana uz razvoj umjetne inteligencije. Glavni cilj summita je osigurati siguran napredak u području AI tehnologija, uzimajući u obzir i potencijalne izazove koje takav napredak može donijeti.

  Na summitu će biti održana virtualna sesija vođa, koju će suvoditi britanski premijer Rishi Sunak i južnokorejski predsjednik Yoon Suk Yeol. Očekuje se da će ova sesija postaviti temelje za daljnje rasprave o AI sigurnosti, inkluziji i inovaciji. Nakon virtualne sesije, sastat će se i digitalni ministri, među kojima su britanska tajnica za tehnologiju Michelle Donelan i južnokorejski ministar znanosti i ICT-a Lee Jong-Ho. Njihov susret bit će prilika za dublje razmatranje konkretnih koraka koji mogu doprinijeti sigurnom razvoju AI tehnologija.

  Ovaj summit nadovezuje se na povijesne diskusije o AI sigurnosti, inkluziji i inovaciji koje su održane prošle godine na povijesnoj lokaciji Bletchley Park u Velikoj Britaniji. Ključno je naglasiti da je sigurnost jednako važna kao i inovacija u ovom području. “Summit koji smo održali u Bletchley Parku bio je generacijski trenutak”, istaknula je Donelan, naglašavajući važnost međunarodne suradnje u ostvarivanju sigurne i odgovorne uporabe AI tehnologija.

  Ministar Lee Jong-Ho također je naglasio važnost predstojećeg seoulskog summita u daljnjem unaprjeđenju globalne suradnje na sigurnosti i inovaciji u području umjetne inteligencije.

  Osim rasprave o sigurnosti, inkluziji i inovaciji, na summitu će biti predstavljeno Međunarodno Znanstveno Izvješće o Naprednoj Sigurnosti AI, koje je rezultat kolektivnog napora stručnjaka iz cijelog svijeta. Ovo izvješće pruža pregled najnovijih znanstvenih istraživanja o sigurnosti AI tehnologija i pruža smjernice za buduće korake u razvoju AI.

  Izvor: Artificialintelligence-news

  Kripto Dnevnik
  Kripto Dnevnikhttp://kriptodnevnik.com
  Vaš dnevnik u svijet kriptovaluta.

  Najnovije vijesti

  Edukacija uz Kripto Dnevnik