VanEck Traži Odobrenje za Solana (SOL) ETF

Share

Nakon što su odobreni spot Bitcoin (BTC) i Ethereum (ETH) ETF-ovi, VanEck sada traži odobrenje za vlastiti Solana (SOL) ETF. Međutim, analitičari iz VanEcka priznaju da postoje značajne regulatorne prepreke za altcoin ETF-ove osim ETH i BTC.

Matthew Sigel, voditelj istraživanja digitalne imovine u VanEcku, u nedavnom intervjuu za Bloomberg istaknuo je da trenutni predsjednik SEC-a, Gary Gensler, postavlja stroge uvjete za odobrenje altcoin ETF-ova, uključujući postojanje reguliranog tržišta budućnosti za Solanu, što trenutno ne postoji. Sigel smatra da je ovaj zahtjev nepotreban te da se može promatrati kao taktika za odgađanje odobrenja kripto ETF-ova.

Sigel je također naglasio da bi promjena stava SEC-a mogla ovisiti o ishodu izbora 2024. godine, jer pro-kripto birači sve više utječu na političke odluke. Potvrdio je da VanEckov prijedlog za Solana spot ETF uvelike ovisi o tome da Donald Trump pobijedi na izborima, jer je Trump nedavno promijenio svoj stav prema kriptovalutama nakon što je primio značajne donacije od kripto poduzeća.

Prijedlog za VanEckov Solana ETF već je izazvao značajan interes, s porastom cijene Solane nakon podnošenja zahtjeva. Rok za prijavu prijedloga postavljen je za ožujak 2025. godine.

Izvor: Crypto.news

Kripto Dnevnik
Kripto Dnevnikhttp://kriptodnevnik.com
Vaš dnevnik u svijet kriptovaluta.

Najnovije vijesti

Edukacija uz Kripto Dnevnik