Uspješna priča o ulaganjima MicroStrategy-a u Bitcoin!

Share

MicroStrategy, pionir u korporativnim ulaganjima u Bitcoin, još jednom je pokazao svoju financijsku lukavost kako je vrijednost Bitcoina premašila prag od 30.000 dolara. Ovaj nedavni rast cijena potaknut je obnovljenim nadama u odobrenje SEC ETF-a i oslobođenjem dvaju izvršnih direktora u slučaju XRP, što je generiralo val optimizma na tržištu kriptovaluta.

Strateška kupnja Bitcoina

Krajem rujna, MicroStrategy je povukao strateški potez stjecanjem 5.445 BTC po prosječnoj cijeni od 27.053 dolara, što predstavlja investiciju od približno 147,3 milijuna dolara. S trenutnim oporavkom tržišta kriptovaluta, ova odluka pokazala se unosnom, s MicroStrategy-em ostvarujući približnu dobit od 3.000 dolara po kovanici.

Izračunavanje prosječnog troška

Uzimajući u obzir ukupno vlasništvo MicroStrategy-a nad Bitcoinom, procijenjena prosječna cijena po kovanici iznosi otprilike 29.582 dolara prema podacima “Saylor Tracker-a”. To je rezultiralo impresivnom dobiti od 14.941.479,68 dolara za tvrtku.

Skok cijena dionica

Osim dobiti na tržištu kriptovaluta, MicroStrategy (NASDAQ: $MSTR) doživio je primjetan rast cijena svojih dionica ovog petka, s dionicama koje su se trgovale po cijeni od 348,04 dolara.

Vodeća ulaganja u Bitcoin od strane institucija

MicroStrategy, pod vizionarskim vodstvom Michaela Saylor-a, utemeljio je svoj položaj kao vodeći igrač u institucionalnim ulaganjima u svijetu kriptovaluta. Prema nedavnim izvješćima, tvrtka posjeduje značajnu kripto imovinu od 158.245 BTC, čija ukupna vrijednost premašuje 4,69 milijardi dolara. Time MicroStrategy prestiže svoje javno trgovinske korporacijske konkurente poput Marathona Digitala i Galaxy Digitala, koji drže 13.286, odnosno 12.525 BTC, prema podacima iz “Buy Bitcoin Worldwide”.

Korporativna kripto revolucija

Zaključno, rast vrijednosti Bitcoina zajedno s impresivnim financijskim dobitcima ističe sve veći značaj kriptovaluta u korporativnom svijetu. Neupitna vjera MicroStrategy-a u Bitcoin kao trezorsku rezervu i rastući broj BTC-ova koje posjeduje Michael Saylor pozicioniraju tvrtku kao lidera u dinamičnom pejzažu financijskog svijeta kriptovaluta. Osim toga, očekivano odobrenje Bitcoin ETF-a od strane SEC-a može djelovati kao katalizator koji će potaknuti povećani interes korporacija za kriptovalutama.

Izvor: Cointurk

Kripto Dnevnik
Kripto Dnevnikhttp://kriptodnevnik.com
Vaš dnevnik u svijet kriptovaluta.

Najnovije vijesti

Edukacija uz Kripto Dnevnik