Umjetnici suočeni s umjetnom inteligencijom!

Share

Zlatna groznica za umjetnost umjetne inteligencije započela je oko 2018. kada je Christie’s na aukciji stavio “Portret Edmonda Belamyja” za nevjerojatnih 432.500 dolara. Od tada je to putovanje samo za slike generirane umjetnom inteligencijom.

“Théâtre D’opéra Spatial”, umjetničko djelo Jasona Allena s umjetnom inteligencijom, čak je osvojilo nagradu na umjetničkom natjecanju Colorado State Fair. Ovo pokazuje kako slike generirane umjetnom inteligencijom ne samo da su postale sve popularnije nego i vrlo sofisticirane u posljednje vrijeme. Ali nisu svi sretni zbog ovakvog razvoja događaja i njihova je zabrinutost opravdana.

Evolucija umjetnosti umjetne inteligencije potaknula je burne rasprave o originalnosti, autorstvu i autentičnosti — temama temeljnim za umjetnički izraz. Generativna umjetna inteligencija, kao i svaka druga tehnologija, neutralna je prema namjerama. Hoće li ishod biti dobar ili loš ovisi o tome kako ga koristimo.

Tehnološki napredak je neizbježan. Također je poželjno da se napreduje. Trenutno smo na ovoj raskrižju kada je u pitanju AI umjetnost.

Razorni utjecaj umjetne inteligencije već je vidljiv progresivnim umjetničkim zajednicama diljem svijeta. Zajedno s drugim tehnologijama u nastajanju kao što su nezamjenjivi tokeni (NFT), to im omogućuje da proizvode posao s prethodno nezamislivim varijacijama, razmjerom i brzinom.

Izvor: Cointelegraph

Kripto Dnevnik
Kripto Dnevnikhttp://kriptodnevnik.com
Vaš dnevnik u svijet kriptovaluta.

Najnovije vijesti

Edukacija uz Kripto Dnevnik