Umjetna inteligencija dominirala na MMI London konferenciji!

Share

Nedavna konferencija Money Marketing Interactive London stavila je trenutnu i potencijalnu ulogu umjetne inteligencije (AI) u sektoru financijskih usluga u središte pažnje. Rasprave na događaju istražile su dvostruku prirodu AI-a, istražujući njegovu sposobnost za optimizaciju operacija i poboljšanje korisničkih iskustava, istovremeno upozoravajući na potencijalne rizike.

Naglašavajući njegov transformacijski potencijal, mnogi stručnjaci industrije istaknuli su sposobnost AI-a za automatizaciju zadataka poput generiranja izvještaja, stvaranja API-ja i bilježenja sastanaka, čime se povećava učinkovitost savjetnika i omogućava im da se više usmjere na interakciju s klijentima. Gillian Hepburn iz Schroders istaknula je pozitivan odnos industrije prema AI-u, pozivajući se na njihova nedavna istraživanja koja su otkrila da 57% savjetnika vidi AI kao obećavajuću priliku. Pridružujući se tom stavu, Rohit Vaish iz Saturn AI uvjerio je prisutne da AI neće zamijeniti ljudske savjetnike, budući da ljudski dodir ostaje ključan u financijskom savjetovanju.

Međutim, konferencija je također izazvala zabrinutost zbog promišljenog korištenja AI-a. Ryan Sharpe iz Almond Financial istaknuo je potrebu opreza pri implementaciji AI-a, ističući da nepravilna uporaba može dovesti do netočnosti i zavaravajućih rezultata. Bella Caridade-Ferreira iz Compare the Platform upozorila je na neprikladnu uporabu AI-a, prisjećajući se incidenta u kojem je AI generirao samo djelomično točne informacije kad je upitan da opiše njezinu karijeru.

Na konferenciji su također vođene rasprave o regulatornom stajalištu velikih tehnoloških kompanija u financijskoj sferi. Graeme Reynolds iz FCA naglasio je potencijalne koristi i izazove koje donose tehnološki divovi, ističući potrebu održavanja ravnoteže između poticanja inovacija i sprječavanja monopolističkih praksi. Iako priznajući pozitivan utjecaj velikih tehnoloških kompanija na financijsku uključivost, Reynolds je upozorio na važnost praćenja tvrtki poput Amazona, Googlea i Meta kako bi se osigurala fer konkurencija u industriji.

Osim AI-a i regulatornih pitanja, stručnjaci industrije raspravljali su o tome je li termin ‘kritična bolest’ precizan u predstavljanju spektra bolesti koje obuhvaća. Robyn Allen iz The Openwork Partnership zagovarala je razmatranje termina, sugerirajući da bi ‘ozbiljna bolest’ možda bolje prenosila nijanse i raznolikost takvih zdravstvenih stanja. Rasprava je istaknula važnost točne komunikacije kako bi se osiguralo da potrošači shvate ozbiljnost i potencijalno životno promjenjive posljedice takvih bolesti.

Osim toga, na konferenciji se raspravljalo o izazovima s kojima se susreću savjetnici u integraciji faktora okoliša, društva i upravljanja (ESG) u svoje savjete. Panelisti su razmatrali ulogu agencija za ocjenjivanje ESG-a i pouzdane alate koji bi pomogli savjetnicima da se snađu u složenom okruženju ESG-a. Osim toga, raspravljalo se o evoluciji poslovnih modela usklađenih s promjenom demografije klijenata, pri čemu su stručnjaci istaknuli potrebu za pristupom koji uzima u obzir holističku vrijednosnu ponudu platforme.

Konferencija MMI London istaknula je važnost odgovorne implementacije AI-a u sektoru financijskih usluga, pozivajući na uravnotežen pristup koji iskorištava prednosti tehnologije dok istovremeno ublažava potencijalne rizike. Rasprave su odražavale zajedničke napore industrije da se prilagodi evoluirajućim potrebama potrošača i regulatornim okruženjima, s posebnim naglaskom na promicanje transparentnosti, točnosti i praksi usmjerenih prema klijentima. Dok se sektor nastavlja razvijati, ostaje jasno da će nijansirano razumijevanje mogućnosti i ograničenja AI-a biti ključno u oblikovanju budućnosti financijskih usluga.

Izvor: Cryptopolitian

Kripto Dnevnik
Kripto Dnevnikhttp://kriptodnevnik.com
Vaš dnevnik u svijet kriptovaluta.

Najnovije vijesti

Edukacija uz Kripto Dnevnik