U nadolazećim tjednima SEC donosi odluke koje će utjecati na tržište kriptovaluta!

Share

Američka Komisija za vrijednosne papire i burzu (SEC) priprema se u nadolazećim tjednima donijeti nekoliko važnih odluka koje bi mogle značajno utjecati na tržište kriptovaluta.

SEC ima rok do 13. listopada za žalbu na odluku u slučaju Grayscalea. Ulagači pomno prate ovo razdoblje jer može imati utjecaja i na stav SEC-a o spot ETF-ovima.

SEC se također suočava s rokovima za još dvije važne odluke. Prvi od njih je odgovor na Bitwise Bitcoin ETP Trust, koji se mora poslati do 16. listopada.

Drugi je odgovor na Nasdaqov zahtjev za uvrštavanje iShares Bitcoin Funda do 17. listopada. SEC bi tehnički mogao odgovoriti bilo kada prije tih datuma, ali povijesno se odluke često donose samo nekoliko dana prije krajnjeg roka.

Međutim, predsjednik SEC-a Gary Gensler svjedočit će pred Odborom za financijske usluge Predstavničkog doma u srijedu. Osim toga, zabava sljedećeg tjedna kojom će se proslaviti Rippleova pobjeda nad SEC-om također će se održati u petak.

Nedavno se ovog tjedna doznalo da je upravitelj koji nadzire bankrot “Mt Goxa” odlučio odgoditi isplate vjerovnicima za još jednu godinu. Novi datum plaćanja, izvorno postavljen kao 31. listopada 2023. godine prebačen je sada za 31. listopada 2024.

Izvor: Bitcoinsistemi

Kripto Dnevnik
Kripto Dnevnikhttp://kriptodnevnik.com
Vaš dnevnik u svijet kriptovaluta.

Najnovije vijesti

Edukacija uz Kripto Dnevnik