U Coloradu je moguće platiti produženje vozačke dozvole kriptovalutama!

Share

Stanovnici savezne države Colorada sada mogu obnoviti svoje vozačke dozvole i registracije vozila koristeći kriptovalute.

Državni Odjel za motorna vozila (DMV) sada prihvaća kriptovalute putem PayPala za online plaćanja, navodi se u novom priopćenju za javnost.

DMV kaže da će naplatiti naknadu za uslugu od jednog američkog dolara plus 1,83 posto ukupnog troška transakcije za plaćanje digitalnom imovinom.

PayPal trenutno podržava Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Bitcoin Cash (BCH) i Litecoin (LTC). Platni div također je nedavno pokrenuo vlastiti stabilcoin, PayPal USD (PYUSD), koji ima za cilj održati vezu 1:1 s američkim dolarom.

DMV nije jedina državna agencija Kolorada koja je otvorila ruke kriptovalutama.

Prošle je godine državni Odjel prihoda (CDOR) postao prvi u zemlji koji je prihvatio digitalnu imovinu za plaćanje poreza.

Rezidenti ove savezne države mogu koristiti kriptovalute za pokrivanje poreza na dohodak pojedinaca, poreza na dobit od poslovanja, poreza po odbitku, poreza na otpremnine i trošarina na gorivo. CDOR također koristi PayPal i naplaćuje dodatnih jedan dolar plus 1,83 posto iznosa plaćanja.

Guverner Colorada Jared Polis rekao je u prošlogodišnjem intervjuu da državna vlada ne planira držati nikakvu kriptovalutu iako prihvaća digitalnu imovinu kao oblik plaćanja.

“Ne možemo biti izloženi tržištu na kojem vrijednosni papiri, uključujući kriptovalute, fluktuiraju. Naši su troškovi i dalje u dolarima. Nikada ne znate što donosi budućnost, ali svi naši troškovi su u dolarima, naš proračun je odobren od strane zakonodavnog tijela u dolarima, tako da kada govorimo o prihvaćanju kriptovaluta za plaćanja, oni bi se pretvorili natrag u dolare za naše potrebe.”

Izvor: Dailyhodl

Kripto Dnevnik
Kripto Dnevnikhttp://kriptodnevnik.com
Vaš dnevnik u svijet kriptovaluta.

Najnovije vijesti

Edukacija uz Kripto Dnevnik