Twitter haker osuđen na pet godina zatvora!

Share

Joseph James O’Connor, koji je odgovoran za preuzimanje Twitter računa u 2021. godini, osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od pet godina, uz obavezu vraćanja 794,000 američkih dolara radi krađe Bitcoina (BTC).

Američko pravosuđe ne staje s kaznenim progonom i osuđivanjem kriptokriminalaca. Nakon što se Joseph James O’Connor izjasnio kao krivim za kaznena djela stavljena na teret, osuđen je radi prijevare. Riječ je o shemi putem koje su ponuđeni lažni darovi s Twitter računa milijardera Elona Muska, Jeffa Bezosa i predsjednika Joe Bidena u zamjenu za depozite u Bitcoin kriptovaluti. Osim njih poznati influenceri poput Kanye Westa, Kim Kardashian-West, te Michaela Bloomberga također su diskreditirani. Kasnije, O’Connor sa svojim partnerima je ukrao 794,000 američkih dolara od kriptokompanija.

Osim hakiranja, O’Connor je uhodio i 16-godišnjakinju na internetu. Još jednu maloljetnicu ugrozio je dizanjem lažne uzbune da ljude drže kao taoce, a kasnije je prijetio obitelji žrtve.

Unatoč tome što je u početku tvrdio da je nevin, O’Connor je u svibnju 2023. priznao krivnju po nekoliko optužbi.

O’Connorov angažman započeo je nakon što je kupio Twitter koji je korisnik Discorda pod pseudonimom Kirk prodao kako bi dokazao svoj pristup internim podacima tvrtke. U siječnju ove godine na jednom internetskom forumu pojavili su se podaci o 235 milijuna vlasnika Twitter računa. Haker je tvrdio da je iskoristio „zakrpu „za koju je Twitter rekao da ju je popravio u kolovozu 2022.

Izvor: BeInCrypto

Kripto Dnevnik
Kripto Dnevnikhttp://kriptodnevnik.com
Vaš dnevnik u svijet kriptovaluta.

Najnovije vijesti

Edukacija uz Kripto Dnevnik