Tko Binanceu krade promet?

Share

Velika svjetska kriptomjenjačnica Binance doživila je pad udjela na tržištu stabilnih kriptovaluta u korist nekoliko manjih kriptomjenjačnica nakon rekordnog sporazuma o Nagodbi vrijednoj 4,3 milijarde dolara, koja je potpisana 21. studenog, izvijestila je istraživačka tvrtka Kaiko u četvrtak.

Prema Kaiku, Binance je izgubio udio na tržištu stabilnih kriptovaluta poput USDT-a i USDC-a u korist manjih mjenjačnica. Uniswap se istaknuo kao najveći dobitnik kada je riječ o udjelu USDT-a na tržištu, povećavajući ga za više od 50% tijekom azijskih i europskih sesija trgovanja. Ipak, udio Uniswap-a u USDC-u pao je za više od 35% tijekom svih sesija, osim u Europi gdje je smanjen za 20%, izvijestio je Kaiko.

“Od nagodbe Binance-a, kako Binance tako i Uniswap su ustupili značajan udio na tržištu USDC-a Bybit-u”, napisao je Riyad Carey, istraživački analitičar u Kaiku.

Istraživači su istaknuli Bybit kao jednog od većih dobitnika, s rastom udjela u USDC-u od 40%. Mjenjačnica je premašila Uniswap V3 u volumenu USDC-a u lipnju, a od tada je nadmašila sve tjedne osim jednog tjedna, kako je napisao Kaiko.

Od početka studenoga, Bybit je omogućio trgovanje u vrijednosti od 25 milijardi dolara u USDC-u i 41 milijardu dolara u USDT-u.

“Ovaj raspored je neviđen za necentralizirane mjenjačnice, čak ni Coinbase više ne denominira parove u USDC-u, već se odlučuje za ujedinjene USD/USDC parove“, napisao je Carey.

OKX je ostao druga najveća tržnica za USDT tijekom svih sesija trgovanja, a MEXC je redovito bio treći, koristeći se svojim stalnim besplatnim trgovanjem na mjestu. Vodeći igrači na USD tržištu, Coinbase i Kraken, također su izgubili udio tržišta u korist manjih mjenjačnica, kako je napisao Kaiko.

Izvor: Dlnews

Kripto Dnevnik
Kripto Dnevnikhttp://kriptodnevnik.com
Vaš dnevnik u svijet kriptovaluta.

Najnovije vijesti

Edukacija uz Kripto Dnevnik