Tether neočekivano raste do rekordnih visina unatoč oporavku tržišta!

Share

U iznenađujućem obratu događaja, Tetherov USDT ne samo da je preživio izazove vezane uz krize Luna, FTX-a i američkih banaka, već je izronio jači, dosegnuvši neviđene visine s tržišnom kapitalizacijom od 90,4 milijarde dolara u petak – povijesni vrhunac. Ovaj skok vrijednosti USDT-a svjedoči o njegovoj otpornosti naspram nedaća koje su zadesile druge stabilne kriptovalute.

Ukupno tržište stabilnih kriptovaluta, često smatrano pokazateljem zdravlja kripto tržišta, pokazuje znakove bikovske priče jer se tjedna promjena u ukupnoj opskrbi stabilnih kriptovaluta pomiče prema pozitivnom rastu nakon godinu dana opadanja. Podaci tvrtke CoinMetrics otkrivaju da stabilne kriptovalute rastu, a njihova izvedba ukazuje na okružje u kojem je povećana likvidnost dostupna za upotrebu.

Prema izvještaju CoinMetricsa od 5. prosinca, uspon tržišne kapitalizacije stabilnih kriptovaluta može se smatrati vodećim pokazateljem poboljšane likvidnosti na mreži, sugerirajući okolinu u kojoj je više kapitala dostupno za ulaganje. Ovaj pozitivan trend odražava se u stopama korištenja za USDT, USDC i Dai u Aaveu, koje su dosegle razine viđene zadnji put 2021. godine, pokazujući rastući interes za korištenje tih sredstava za strategije generiranja prinosa.

Trgovinski volumen stabilnih kriptovaluta također doživljava porast, dosežući najviše razine od ožujka. Posebno se ističe USDT s trgovinskim volumenom od 18,8 milijardi dolara 15. studenog. Istodobno, volumeni USDC-a su zabilježili rekordan rast, dosegnuvši 2,5 milijardi dolara u studenom. Međutim, volumeni većine ostalih stabilnih kriptovaluta bilježe pad.

Obnova tržišta stabilnih kriptovaluta uglavnom je priča o Tetheru, s tržišnom kapitalizacijom stabilnih kriptovaluta smanjenom za 6% ove godine, sa 125 milijardi dolara na 134 milijarde dolara, prema podacima Coingecka.

Od siječnja se tržišna kapitalizacija za USDT povećala za 36%, DAI je porastao za gotovo 7%, dok su USDC i BUSD zabilježili pad od 45% odnosno 90%. Tržišna kapitalizacija TUSD-a se više nego udvostručila jer ju je Binance koristio kao zamjenu za BUSD. Tronov USDD ostao je nepromijenjen.

Unatoč upozorenjima regulatora i stručnjaka o nedostatku transparentnosti u vezi s njegovim rezervama, USDT uživa u najvećem dijelu tržišne kapitalizacije stabilnih kriptovaluta.

Izvor: TheDefiant

Kripto Dnevnik
Kripto Dnevnikhttp://kriptodnevnik.com
Vaš dnevnik u svijet kriptovaluta.

Najnovije vijesti

Edukacija uz Kripto Dnevnik