Terraform Labs imenovao novog direktora!

Share

Ovotjednim vijestima o zapošljavanju dominirale su dvije kripto tvrtke zaglavljene u kontroverzama: FTX i Terraform Labs.

Kako je Wall Street Journal izvijestio u srijedu, Chris Amani bit će novi privremeni izvršni direktor Terraforma nakon što je osnivač i bivši izvršni direktor Do Kwon uhićen u Crnoj Gori i protiv njega je podignuta optužnica za prijevaru s vrijednosnim papirima u SAD-u.

Kompanijski algoritamski stablecoin TerraUSD i njegov kripto token Luna propali su u svibnju 2022., izbrisavši njihovu zajedničku tržišnu kapitalizaciju od oko 40 milijardi dolara i povukavši za sobom cijelo kripto tržište. Danas originalni tokeni vrijede manje od 700 milijuna dolara.

Sada, Terraformovih 40 zaposlenika, od kojih je 15 bilo tamo prije kolapsa u svibnju, očekuju od Amanija da ispravi brod dok tvrtka nastavlja istraživati ​​oživljavanje Terra blockchaina i zajednice.

Blockworks je u petak ujutro izvijestio kako je Amani rekao da je Kwon “dobro došao natrag”. Čak i ako je potrebno 10 godina, dodao je. A dan prije nego što su vijesti o Amaniju izašle u javnost, Bloomberg je izvijestio da se Constance Wang, koja je bila glavna operativna direktorica FTX-a do propasti burze, pridružila tvrtki rizičnog kapitala za blockchain Sino Global Capital.

Wang je bio izvršni direktor u FTX-u gotovo pet godina, a također je bio i suizvršni direktor FTX Digital Marketsa, koji je uglavnom djelovao na Bahamima. Wang je također kratko radila u Huobi Globalu, a prije toga radila je u sada već nepostojećoj banci Credit Suisse kao analitičar kontrole rizika. Iako više ne radi na burzi digitalne imovine, njezina karijera ostaje čvrsto smještena u svijetu kripto. Wang će voditi igrački tim u Sino Globalu, navodi Bloomberg.

Sino Global je već dodao niz igara temeljenih na blockchainu u svoj rastući portfelj, uključujući Blocklords, Domi Online i Nyan Heroes. Nakon kolapsa Wangovog bivšeg poslodavca u studenom 2022., Sino Global je otkrio da je bio investitor u FTX-u u ranoj fazi.

Izvor: Blockworks

Kripto Dnevnik
Kripto Dnevnikhttp://kriptodnevnik.com
Vaš dnevnik u svijet kriptovaluta.

Najnovije vijesti

Edukacija uz Kripto Dnevnik