Tencent u odmaku od VR hardwarea!

Share

Prema Reutersu, koji je citirao tri izvora upoznata s tim pitanjem, Tencentov metaverse projekt, poznat kao jedinica proširene stvarnosti (XR), nije imao aplikacije koje bi ga učinile ekonomski održivim.

Izvori su tvrdili da je tvrtka prvotno procijenila da će projektu trebati oko pet godina da postane isplativ.

Ipak, sve veći strah od svjetske recesije i veliki kapitalni izdaci potrebni za proizvodnju konkurentnog proizvoda učinili su projekt neodrživim.

Divovski proizvođač softvera imao je jednu od najtežih godina od osnutka zbog regulatornog pritiska i prepreka izazvanih naporima da se obuzda virus COVID-19 u Kini.

Tencent je također planirao ojačati svoje VR hardverske mogućnosti preuzimanjem Black Sharka, proizvođača telefona za igrice.

Dana 6. veljače, izvješća iz Hong Konga sugeriraju da je Tencent savjetovao nekoliko članova jedinice XR da potraže posao negdje drugdje.

Prema izvješćima, budući da će jedinica biti raspuštena, najveći svjetski izdavač videoigara dao je zaposlenicima dva mjeseca da pronađu nove prilike, bilo u Tencentu ili drugdje.

Tencent je osnovao jedinicu XR u lipnju 2022. kako bi predvodio svoj ulazak u novonastali metaverzum. Tvrtka je namjeravala jedinicom označiti svoj prvi pohod na proizvodnju hardvera za virtualnu stvarnost za igre i aplikacije društvenih medija.

Njegovo se formiranje poklopilo s rastućim globalnim interesom za Metaverse, s divovskim tehnološkim tvrtkama poput Mete i Microsofta koje su najavile planove za stvaranje svojih metaversea i VR hardvera.

Jedan od insajdera kojeg citira Reuters tvrdi da je Tencent nakratko eksperimentirao s VR tehnologijom 2016. godine.

Međutim, ponovno je pobudio svoje zanimanje za to područje 2021. zbog novih napretka u lećama za palačinke i tehnologiji prikaza. Izvor je dodao da je Metin financijski uspjeh s Quest slušalicama bio još jedan motivator.

Izvor: Crypto.news

Kripto Dnevnik
Kripto Dnevnikhttp://kriptodnevnik.com
Vaš dnevnik u svijet kriptovaluta.

Najnovije vijesti

Edukacija uz Kripto Dnevnik