Superteam Balkan: Povezivanje Web3 talenata i Startupova na Balkanu

Share

Balkan Superteam, koji se razvio kao vitalna globalna zajednica programera, dizajnera, umjetnika i entuzijasta, istinski je angažiran u promicanju načela koja definira web3 generacija. Njihov primarni fokus leži na Solana ekosustavu, jednom od najdinamičnijih blockchainova u decentraliziranoj tehnologiji, gdje se inovacije i ideje brzo razvijaju.

Uz Josipa Volarevića i Matiju Luketina iz Splita, te Marka Đurđevića iz Srbije na čelu Balkanskog ogranka Superteama, postavljeni su temelji za povezivanje, poticanje suradnje i unapređenje tehnološke scene na Balkanu. Njihova strast i posvećenost predstavljaju ključne pokretačke snage iza inicijativa koje dovode zajednicu programera, dizajnera i investitora u regiji.

Ideja vodilja

Osnovna misija Superteama je educirati ljude o konceptima i mogućnostima web3 tehnologije, te Solana ekosistema pružajući im alate i resurse potrebne za uključivanje u ovaj brzo rastući sektor. Osim toga, Superteam nastoji pružiti prilike za zapošljavanje i profesionalni razvoj u web3 industriji, otvarajući vrata karijernog napretka i podupirući rast zajednice talentiranih pojedinaca. Kroz razne aktivnosti kao što su radionice, predavanja, hackathoni i mentorstvo, Superteam stvara poticajno okruženje za učenje i razmjenu ideja. Njihova mreža okuplja stručnjake iz različitih područja kako bi zajedno stvarali inovativna rješenja i poticali napredak u web3 industriji, te adopciji Solane.

Uz podršku uspješnih regionalnih startupova poput Solflarea i BlastCtrla, Superteam Balkan planira niz događaja koji će omogućiti lokalnim talentima da se povežu s relevantnim resursima i personama. Organizacija konferencija, predavanja, praksi i meetupova pruža platformu za razmjenu ideja, učenje i razvoj vještina potrebnih za uspjeh u web3 tehnologijama.

Globalni hackatlon 

Jedan od ključnih događaja koje Superteam Balkan promovira je globalni hackathon na Solani, koji se organizira dvaput godišnje. Ovaj događaj okuplja više od 800 timova iz cijelog svijeta, nudeći im priliku da se natječu za nagrade iz globalnog fonda od 1 milijun dolara. Dodatno, najboljim timovima pruža se mogućnost ulaska u startup inkubator uz investicijski kapital od 250,000 dolara. Hackathon na Solani postaje nezaobilazno mjesto za talentirane programere, dizajnere i poduzetnike s Balkana i šire, pružajući im platformu za demonstriranje njihovih vještina i stvaranje inovativnih proizvoda u području web3 tehnologija.

Aktualni Solana globalni hackatlon započeo je 4. ožujka, te je završio 8. travnja uz veliki broj sudjelovatelja. Colosseum hackathoni su globalna, online natjecanja dizajnirana kako bi potaknula rast Solana startup ekosustava. Za one koji razmatraju izgradnju kripto startupa, ovi hackathoni pružaju savršenu priliku da pokažu što mogu izgraditi dok se natječu protiv drugih elitnih graditelja. 

Solana hackathon predstavljao je izuzetnu priliku za ostvarivanje različitih ciljeva, a postignuti rezultati ukazuju na uspješnost događaja u provođenju tih ciljeva.

Edukacija je bila jedan od ključnih aspekata hackathona, a sudionici su imali priliku proširiti svoje znanje o Solani, DeFi-u, NFT-ima i drugim relevantnim temama kroz niz edukativnih aktivnosti poput radionica, panela i ključnih govora koje su održavali mentori i partneri. Ova interaktivna edukacija omogućila je sudionicima da steknu dublje razumijevanje koncepta i tehnologija koje su ključne za razvoj u Web3 okruženju.

Praktično iskustvo također je bilo od izuzetne važnosti. Sudionici su imali priliku raditi na vlastitim projektima, što je omogućilo primjenu teorijskog znanja u praksi. Tijekom hackathona, sudionici su mogli upoznati nove ljude, pronaći članove tima ili se pridružiti već postojećem timu, čime su stekli dragocjeno praktično iskustvo u radu u Web3 okruženju. Ova interakcija doprinijela je razvoju vještina timskog rada i komunikacije.

Podrška i savjetovanje bili su ključni elementi hackathona. Sudionici su imali priliku konzultirati se s stručnjacima za Solanu te dobivati savjete i povratne informacije koje su im bile potrebne za napredovanje u njihovim projektima. Otvoreni mikrofoni i demo dani omogućili su sudionicima da predstave svoj rad, dobiju povratne informacije te steknu vidljivost u zajednici. Svi ciljevi su uspješno realizirani, te je Solana hackatlon ispunio svoj cilj.

Buildstation

Ovogodišnji Buildstation održan je u Splitu, prateći dvotjedni program učenja o web3 tehnologiji i Solani u prostoru u The Works coworkinga. Posjećenost ovog eventa bila je veoma dobra, posebno uvažavajući činjenica da je do najave istoga bilo vrlo malo vremena. Sumirajući sveukupno dojmove, može se zaključiti da je na IT Pub kvizu sudjelovalo 20 timova, sa sveukupno 80 sudionika. Uz zanimljivo i opušteno druženje, podijeljene su i nagrade o kojima smo već u najavama pričali, te je instalirano oko 20-ak novih korisničkih novčanika na Solfare walletu. 

Na Buildstationu, sudionici su imali priliku za edukaciju o Solani, DeFi-u, NFT-ima i drugim relevantnim temama kroz različite aktivnosti poput radionica i panela. Također, stekli su praktično iskustvo kroz rad na vlastitim projektima, te su imali podršku i savjete stručnjaka za Solanu. Uz zaista kvalitetan networking, sudionici su se mogli povezati s drugim članovima ekosustava. 

Zaključno

Superteam Balkan se nameće kao ključni igrač za jačanje tehnološke scene na Balkanu, potičući suradnju, mentorstvo i razvoj novih talenata. Stavljanje na scenu balkanskih država, uz sami bok vodećih tehnoloških država u svijetu, pozicioniraju naše područje u sami vrh blockchain prijatelja. Njihovo djelovanje ne samo da oplemenjuje lokalnu zajednicu, već i gradi mostove prema globalnom tržištu. Ovim putem otvorili su vrata inovacijama i uspjehu u svijetu web3 tehnologije, doprinoseći unapređenju Solana ekosistema.

Kripto Dnevnik
Kripto Dnevnikhttp://kriptodnevnik.com
Vaš dnevnik u svijet kriptovaluta.

Najnovije vijesti

Edukacija uz Kripto Dnevnik