Super Bowl bez kripto oglasa!

Ovogodišnji Super Bowl protekoa je bez kripto oglasa, ali tu dolaze na scenu Web 3.0. i NFT-ovi.

Aktualne kolumne

Ovogodišnji Super Bowl protekoa je bez kripto oglasa, ali tu dolaze na scenu Web 3.0. i NFT-ovi.

Mark Evans, izvršni potpredsjednik za prodaju oglasa Fox Sportsa, rekao je za AP ovaj tjedan da su dva kripto oglašivača reklame “rezervirali i završili”, dodajući da su druga dva bila blizu.

Ali ti su poslovi propali, rekao je, nakon kraha FTX-a, koji je u studenom podnio zahtjev za stečaj. Burza je bila među kripto tvrtkama koje su pokrenule oglas za Super Bowl 2022.

Mnogo toga se promijenilo za industriju od tada — uključujući i za druge oglašivače digitalne imovine tijekom prošlogodišnje velike igre.

Coinbase i Crypto.com poduzeli su korake za smanjenje troškova. Platforma za trgovanje eToro rekla je Blockworksu prošlog mjeseca da je ove godine odlučila ne kupiti mjesto. A kripto mjenjačnica OKX, koja je planirala reklamu, naposljetku je odustala od razbacivanja na medvjeđem tržištu.

Kripto mjenjačnica Bitbuy kupila je oglas za prikazivanje u roku od sat vremena prije početka utakmice Kansas City Chiefsa i Philadelphia Eaglesa, ali vidjet će ga samo gledatelji u Kanadi.

Silvia Lacayo, voditeljica američkog marketinga u kripto burzi Bitstamp, rekla je da mnoge kripto tvrtke obustavljaju marketinške napore. Ono što je hitnije za te tvrtke, rekao je Lacayo za Blockworks, traže obrazovne prilike kako bi se ljudi osjećali ugodnije koristeći kriptovalute.

“Kriptotvrtke se manje fokusiraju na kripto oglašavanje, a više na ulaganje u bolja korisnička iskustva, proizvode i korisničku uslugu”, rekao je Lacayo. “Ton se pomaknuo prema angažmanu obožavatelja koji pokreće Web3 umjesto oglašavanja specifičnog za kripto.”

Virtualni koncert sponzoriran od Intuita s hip-hop umjetnikom Saweetiejem u glavnoj ulozi, na primjer, trebao je debitirati u petak na platformi za igre Roblox, NFL je otkrio prošli tjedan. Predviđeno je ponovno emitiranje svakih sat vremena do Super Bowl nedjelje.

A NFT-ovi, nekoć malo poznati akronim koji je ušao u mainstream 2021., spremni su ponovno izaći na svjetlo dana usred kripto zime.

Web3 tvrtka Limit Break sa sjedištem u Utahu rekla je u listopadu da je kupila oglas za Super Bowl za 6,5 ​​milijuna dolara.

Osnovan od strane kreatora mobilnih igara Gabriela Leydona i Halberta Nakagawe, Limit Break poznat je po stvaranju DigiDaigakua, digitalne kolekcionarske serije likova u stilu animea.

Posljednje objave