Stručnjaci otključali zaboravljeni kripto novčanik: Povratak bogatstva nakon 11 godina

Share

Kripto stručnjaci Joe Grand i Bruno postali su junaci u modernoj verziji traganja za izgubljenim blagom. Korisnik kriptovaluta, poznat kao Michael, izgubio je pristup novčaniku s 43,6 bitcoina prije 11 godina. Iako je Grand odbio Michaelov zahtjev za pomoć 2022., Michael se ponovno obratio u lipnju 2023. Taj novi pokušaj privukao je pažnju Granda i Bruna, te su zajedno započeli proces oporavka izgubljenih sredstava.

Njihova istraživanja otkrila su ranjivost u generatoru lozinki RoboForma, softvera koji je Michael koristio za generiranje lozinke. Unatoč tome što je Greška u algoritmu popravljena 2015. godine, Grand i Bruno pretpostavili su da je ta ranjivost morala utjecati na sve lozinke generirane prije popravka. Stoga su se upustili u duboku analizu algoritma, koristeći svoje znanje i stručnost kako bi pronašli način da probiju sigurnosne prepreke.

Njihova odlučnost i inovativnost na kraju su im donijele uspjeh – uspjeli su probiti algoritam generatora lozinki i doći do točne lozinke koja je korištena za pristup novčaniku. Otključavajući vrata novčanika, Grand i Bruno naišli su na bogatstvo koje je godinama bilo zaboravljeno. Ova priča ističe važnost sigurnosti u svijetu kriptovaluta te snagu i inovativnost istraživačke zajednice u rješavanju složenih problema digitalne sigurnosti.

Kripto Dnevnik
Kripto Dnevnikhttp://kriptodnevnik.com
Vaš dnevnik u svijet kriptovaluta.

Najnovije vijesti

Edukacija uz Kripto Dnevnik