Strateg BlackRocka poziva tržišta da zamijene gotovinu ovom jedinstvenom imovinom

Share

Strateg BlackRocka, Steve Laipply, Globalni sušef Bond ETF-ova u kompaniji, iznio je svoju preporuku da šira tržišta napuste gotovinu i pređu na fiksne prihode. Laipplyjevi komentari ne samo da sugeriraju tržištima da razmotre fiksne prihode, već i da se otvore za fiksne kripto imovine. Ova preporuka dolazi u vremenu kada se financijski div intenzivno fokusira na ulaganje u Bitcoin ETF-ove.

Laipply je dao savjet investitorima na tržištu fiksnih prihoda, sugerirajući im “da počnu izlaziti iz gotovine i vratiti se fiksnim prihodima”. Iako priznaje da su investitori povukli sredstva iz ove klase imovine zbog nedavnog ciklusa stezanja Fed-a, ističe da će biti “nemoguće investitorima odrediti trenutak za rezanje kamatnih stopa”, sugerirajući da je sada pravi trenutak za postupno realociranje sredstava prema fiksnim prihodima.

Ova preporuka dolazi u kontekstu vijesti da BlackRock intenzivno ulaže u Bitcoin ETF-ove. Prema Bloombergu, BlackRock-ov iShares Bitcoin Trust (IBIT) sada ima prednost od 2 milijarde dolara u odnosu na Grayscale, što BlackRocku omogućava da premaši Grayscale kao najveći Bitcoin fond na svijetu.

Kripto Dnevnik
Kripto Dnevnikhttp://kriptodnevnik.com
Vaš dnevnik u svijet kriptovaluta.

Najnovije vijesti

Edukacija uz Kripto Dnevnik