Što je Michael Saylor odgovorio Charlie Mungeru?

Michael Saylor, suosnivač i bivši izvršni direktor MicroStrategyja, osvrnuo se na kritike Charlieja Mungera o Bitcoinu, tvrdeći da nije uzeo vremena da razumije Bitcoin.

Aktualne kolumne

Michael Saylor, suosnivač i bivši izvršni direktor MicroStrategyja, osvrnuo se na kritike Charlieja Mungera o Bitcoinu, tvrdeći da nije uzeo vremena da razumije Bitcoin.

U intervjuu od petka za CNBC, Saylor je rekao da “suosjeća” s Mungerovom kritikom šireg kripto tržišta, ističući da su tisuće altcoina tek nešto više od načina za “kockanje”. Međutim, ustvrdio je da bi desna ruka Warrena Buffetta imala drugačiju ideju o Bitcoinu da ga je proučavao.

“Da je on poslovni vođa u Južnoj Americi, Africi ili Aziji i da je proveo 100 sati proučavajući problem, bio bi optimističniji po pitanju bitcoina nego ja”

Saylor

Ovo nije prvi put da se Munger obrušio na digitalnu imovinu. Prethodno je rekao da je trgovanje kriptovalutama “samo demencija” i nazvao Bitcoin “lošom kombinacijom prijevare i obmane” koja je dobra za otmičare.

Naime, Warren Buffett, predsjednik i izvršni direktor Berkshire Hathawaya, također dijeli isti način razmišljanja sa svojim prijateljem Mungerom kada su u pitanju kriptovalute, nazivajući Bitcoin “štakorskim otrovom na kvadrat” 2018. godine.

U međuvremenu, velika oklada Michaela Saylora na Bitcoin nije išla prema očekivanjima jer je tvrtka izvijestila o velikom gubitku u četvrtom kvartalu prošle godine. Neto gubitak MicroStrategyja za četvrto tromjesečje iznosio je 249,7 milijuna dolara, pri čemu je taj broj znatno smanjen gubitkom od 197,6 milijuna dolara iz strategije ulaganja u bitcoin tvrtke.

Međutim, u intervjuu za CNBC, Saylor je rekao da je i dalje raspoložen za Bitcoin.

Izvor: Cryptonews

Posljednje objave