Solana prestigla Polygon!

Činilo se nemogućim još prije dva mjeseca, ali Solana se vratila u top 10 najvećih kripto sredstava prema kapitalizaciji, prema CoinMarketCapu.

Aktualne kolumne

Činilo se nemogućim još prije dva mjeseca, ali Solana se vratila u top 10 najvećih kripto sredstava prema kapitalizaciji, prema CoinMarketCapu. Činilo se nemogućim jer je Solanino mjesto na ljestvici zauzeo Polygonov izvorni blockchain token, MATIC, koji je glavna valuta u Ethereumovoj brzorastućoj Layer-2 mreži, ali nije bilo te sreće.

Razlog, naravno, leži u meteorskom rastu cijene SOL-a u 2023., pri čemu je token Solana jedan od vodećih po stopi rasta među 100 najvećih kripto sredstava. SOL je u siječnju zabilježio rast od 134 posto, dok je MATIC poskupio “samo” 28,9 posto.

Međutim, nije samo cijena tokena Solana koja se oporavila na barem pristojne razine, već i aktivnost na mreži. Prema Token Terminalu, dnevni broj aktivnih korisnika blockchaina vratio se na razine “prije FTX-a”, iznad 150.000. Istodobno su se povećali broj i visina naknada, kao i prihodi validatora.

Izvor: U.today

Posljednje objave