Smanjena volatilnost kriptoimovine!

Share

Tržišta kriptovaluta dobro su poznata po svojoj volatilnosti, gdje velike promjene cijena pomažu ulagačima da stvore ili izgube bogatstvo. Ipak, često postoje razdoblja relativne stabilnosti u kojima je uska cijena nekima dosadna, dok je drugima prilika.

Od početka godine, Bitcoin je porastao za više od 60%, popevši se s oko 18 000 USD na više od 27 000 USD u vrijeme objavljivanja. Međutim, kriptovaluta je zapela u uskom rasponu posljednja dva mjeseca, fluktuirajući između 26.000 i 29.000 dolara. Povremeno se pokušavao probiti iznad 30.000 dolara, ali se također suočavao s padom na 25.500 dolara.

Prema CCData-i, volatilnost Bitcoina pala je na 48,2% ove godine sa 62,8% prošle godine i sa 79% u 2021. Prosječna dnevna promjena kriptovalute do sada ove godine bila je stabilna, s dobicima od 1,68% i gubicima od 1,93%.

Ulagači imaju na raspolaganju niz opcija za generiranje više tijekom razdoblja niske volatilnosti, uključujući jednostavno posuđivanje svojih tokena putem protokola za decentralizirano financiranje (DeFi) ili putem centraliziranih razmjena. Druge alternative uključuju ulaganje i napredne strategije koje koriste izvedenice poput opcija i ročnica.

S obzirom na vrlo volatilnu prirodu sektora kriptovaluta, ovaj tijesan trend je zanimljiv. Slično stabilna razdoblja u prošlosti bila su praćena značajnim kretanjima cijena, bilo na gore ili naniže, ali stabilnost ne znači da ne postoje strategije koje mogu pomoći u povećanju povrata ulagača.

Izvor: Cointelegraph

Kripto Dnevnik
Kripto Dnevnikhttp://kriptodnevnik.com
Vaš dnevnik u svijet kriptovaluta.

Najnovije vijesti

Edukacija uz Kripto Dnevnik