Skok cijena AI tokena

Share

U tijeku trenutne korekcije na tržištu koja pogađa vodeće kriptovalute poput Bitcoina, Ethereuma i drugih, primjetno je odstupanje u performansama tokena umjetne inteligencije (AI). Dok prve doživljavaju korekcije cijena, AI tokeni bilježe značajne skokove u cijeni.

Podaci s CoinGecka otkrivaju da su kategorije AI tokena porasle za više od 25% u posljednjih 24 sata, suprotstavljajući se skromnom 0,5% rastu Bitcoina u istom razdoblju. Ovaj porast u AI tokenima postao je primjetan nakon što su meme coini izgubili svoje prethodne bikovske trendove.

Posebno se ističe pažnja prema kripto projektima povezanim s AI, posebno tijekom Nvidia konferencije, što je rezultiralo značajnim 25% porastom u kategoriji AI tokena na CoinGecku. Tokeni poput Fetch.AI (FET), Render Network (RNDR), The Graph (GRT) i SingularityNET (AGIX) doživjeli su značajne skokove cijena od preko 20%.

Ovi projekti tvrde da koriste AI na inovativne načine, kao što su pružanje virtualnih suputnika i uspostava tržišta za grafičke kartice. Porast dodatno potiču izvještaji koji ukazuju na prisutnost razvojnih programera ovih kripto AI projekata na konferenciji ili sudjelovanje na panelima, kako je istaknuto od strane Lookonchaina.

Na primjer, RNDR od Rendera trenutno se trguje blizu 9,3 dolara, što predstavlja značajan rast od 27% u posljednjih 24 sata. Tijekom dužeg vremenskog razdoblja, RNDR je porastao za više od 21% u posljednjih 7 dana i za više od 115% u posljednjih 30 dana.

Slično tome, SingularityNET (AGIX) trguje se blizu 1,16 dolara, bilježeći porast od preko 26% u posljednjih 24 sata. Tijekom tjedna AGIX je doživio porast od gotovo 63%, a tijekom posljednjeg mjeseca porastao je za 300%.

Još jedan AI token koji je privukao značajnu pažnju kripto entuzijasta je Fetch.AI (FET). Trenutno se trguje blizu 2,54 dolara, bilježeći porast od preko 24% u posljednjih 24 sata. Tijekom 7 dana, cijena FET tokena je porasla za 76%, dok je tijekom posljednjih 30 dana doživjela značajan porast od gotovo 340%.

Izvor: Coinmarketcap

Kripto Dnevnik
Kripto Dnevnikhttp://kriptodnevnik.com
Vaš dnevnik u svijet kriptovaluta.

Najnovije vijesti

Edukacija uz Kripto Dnevnik