Skandal u svijetu kriptovaluta: Pastori iz Denvera tuženi zbog kripto prijevare

Share

Colorado, SAD – Pastor Eli Regalado i njegova supruga Kaitlyn, pastori iz Denvera, nalaze se pod intenzivnom istragom državnih regulatora zbog sumnji u kripto prijevaru u vezi s njihovom vlastitom kriptovalutom, INDXcoin. Prema građanskoj tužbi, par je navodno podigao više od 1,3 milijuna dolara od INDXcoin-a kako bi financirao svoj raskošan način života, uključujući renovaciju kuće, nabavku nakita i kupovinu luksuznih vozila.

Uprkos optužbama, Pastor Eli Regalado je otvoreno priznao financijske transakcije, tvrdeći da je polovica podignutih sredstava išla na poreze prema IRS-u, dok je ostatak korišten za renovaciju doma koju je, kako tvrdi, naložio sam Bog. Unatoč ovoj izjavi, regulatori tvrde da su sredstva trebala biti iskorištena za humanitarne svrhe, podržavajući udovice i siročad.

Optužbe se posebno odnose na INDXcoin, kriptovalutu koju su pastori promovirali. U odgovoru na optužbe, Pastor Regalado tvrdi da investitori trenutno nemaju mogućnost povlačenja svojih ulaganja zbog neuspjeha tehnologije burze koja podržava INDXcoin transakcije. On tvrdi da su bili prisiljeni čekati na Gospodina za čudo kako bi riješili taj problem.

Iako su pod pritiskom pravnih postupaka, oba pastora tvrde da su ordinirani svećenici povezani s Destiny Churches and Ministries International, koja također promovira INDXcoin na svojoj Facebook stranici.https://x.com/CryptoXpresso/status/1748767692020936797?s=20

Sudac David Goldberg je, kao preventivnu mjeru, naložio zamrzavanje bankovnih računa povezanih s Regaladima i njihovim poslovnim aktivnostima. Par će se suočiti s prvim saslušanjem pred sudom 29. siječnja, a ishod ovog pravnog spora ostaje nesiguran.

Unatoč priznanju financijskih transakcija, Pastor Regalado izražava nadu u božansko čudo koje će ispraviti situaciju za investitore. Njegova izjava potiče podršku mnogih koji vjeruju u nadnaravnu intervenciju. Međutim, investitori u INDXcoin-u ostaju zabrinuti zbog neizvjesnosti u vezi s budućnošću svojih ulaganja, dok pravna drama dobiva sve više pažnje.

Izvor: Cryptopolitian

Kripto Dnevnik
Kripto Dnevnikhttp://kriptodnevnik.com
Vaš dnevnik u svijet kriptovaluta.

Najnovije vijesti

Edukacija uz Kripto Dnevnik