Silvergate primoran vratit 9,58 milijuna dolara!

Share

Kripto banka Silvergate bila je prisiljena vratiti 9,85 milijuna dolara BlockFiju kao dio stečajnog postupka kripto zajmodavca koji je u tijeku.

Prema dokumentima koji su dostupni na web stranici savjetnika za restrukturiranje BlockFi-ja, stečajni sud koji nadzire proces restrukturiranja BlockFi-ja naredio je Silvergateu da u petak odmah otpusti 9,85 milijuna dolara sada već nepostojećem zajmodavcu za kriptovalute.

Nalog dolazi nakon što su BlockFi i Silvergate sklopili ugovor u kolovozu 2020. u kojem je Silvergate djelovao kao depozitarna institucija “u pogledu kreditnih i/ili debitnih unosa koje je pokrenuo BlockFi preko Silvergatea na račune koji se vode u Silvergateu i drugim depozitnim financijskim institucijama.”

U studenom 2021. BlockFi je pristao uspostaviti rezervu koja sadrži 10 milijuna dolara. U ugovoru je navedeno da će račun biti zatvoren 90 radnih dana nakon posljednjeg relevantnog prijenosa, dajući BlockFi-ju neograničeni pristup tim sredstvima.

“Silvergate će odmah osloboditi 9.850.000 dolara sa Silvergate rezervnog računa na račun koji su odredili Dužnici”, navodi se u nalogu, dok se Silvergateu dopušta zadržati preostalih 150.000 dolara na rezervnom računu.

Sudski nalog dio je tekućeg stečajnog postupka BlockFi-ja, koji je postao prva tvrtka koja je podnijela zahtjev za stečaj nakon kolapsa FTX-a. Kripto zajmodavac ima više od 100.000 vjerovnika i tim vjerovnicima duguje između 1 i 10 milijardi dolara.

Izvor: Cryptonews

Kripto Dnevnik
Kripto Dnevnikhttp://kriptodnevnik.com
Vaš dnevnik u svijet kriptovaluta.

Najnovije vijesti

Edukacija uz Kripto Dnevnik