Shanghai nadogradnja pogurala Ethereum preko 2,000 dolara!

Share

Ekosustav Ethereuma izgleda optimistično nakon nadogradnje u Shanghai. Nedavna nadogradnja postavila je temelje za budući razvoj mrežne skalabilnosti i performansi.

Mreža Ethereum doživjela je veliku prekretnicu nakon uspješnog postavljanja Shanghai nadogradnje, također poznate kao Shapella, u epohi 194.048 13. travnja.

Nadogradnja je omogućila povlačenje ETH stakinga, koji je bio zaključan od prosinca 2020. EIP-4895 je bio važan prijedlog u ovoj nadogradnji, omogućujući izdanje značajne količine staking ETH za Ethereum 2.0 nakon The Merge.

Više od 18,1 milijuna ETH, procijenjenih na oko 34,5 milijardi dolara po 1,1917 USD/ETH, bilo je zaključano i predstavljalo je 15% ETH u optjecaju.

Zabrinutost zbog masovnih povlačenja i njihovog utjecaja na tržište iznosila je prije velikog događaja. Cijeli ugovor od 18,5 milijuna ETH u stakingu bi se povukao. Dnevno bi se povlačilo samo oko 57 600 ETH.

Nadalje, glavni dionici trećih strana kao što su Lido, Coinbase i Binance obradili bi samo zahtjeve korisnika za ulog sljedeći tjedan ili produljili razdoblje na sljedeći mjesec, ublažavajući silu povlačenja.

Od aktivacije Shanghaija, gotovo 318,38 ETH je povučeno iz stakinga, što je ekvivalentno 669 milijuna dolara.

Međutim, više od 204,58 ETH je uloženo, što ukazuje da su mnogi validatori povukli ulaganje ETH i premjestili ga na tekuće protokole ulaganja kao što su Lido ili Rocket Pool radi veće fleksibilnosti likvidnosti.

Kripto Dnevnik
Kripto Dnevnikhttp://kriptodnevnik.com
Vaš dnevnik u svijet kriptovaluta.

Najnovije vijesti

Edukacija uz Kripto Dnevnik