Sedam posto španjolaca ulaže u kriptovalute!

Prema istraživanju koje je provelo španjolsko tijelo za tržište vrijednosnih papira "CNMV", 6,8 posto Španjolaca ulaže u kriptovalute.

Aktualne kolumne

Prema istraživanju koje je provelo španjolsko tijelo za tržište vrijednosnih papira “CNMV”, 6,8 posto Španjolaca ulaže u kriptovalute.

Španjolsko tijelo za tržište vrijednosnih papira, “CNMV”, izjavilo je da je zabrinuto što se rizici oko kriptovaluta ne procesiuraju na odgovarajući način, čak i nakon uvođenja novih upozorenja o kripto oglašavanju ranije ove godine.

Rad “CNMV-a” rezultiralo je smanjivanjem i stavljanjem pod kontrolu kripto oglasa. Ovo je odgovor na zabrinutost da bi uplitanje utjecajnih osoba poput nogometne zvijezde FC Barcelone Andresa Inieste moglo potaknuti ljude na preuzimanje nepotrebnih rizika.

Izvor: Finbold

Iako se devet od deset španjolaca sjeća da je vidjelo informacije o rizicima ulaganja u kriptovalute, čini se da su zabrinuti zbog općeg nedostatka svijesti o regulatornoj industriji. Studija otkriva da više od polovice stanovništva smatra da su upozorenja na kripto oglasima lako čitljiva i dovoljno velika.

Istraživanje, provedeno s istraživačkom tvrtkom Analysis Investigation, uključivalo je 1500 odraslih osoba, a provedeno je u svibnju i lipnju ove godine.

Izvor: Coinnounce

Ostale vijesti s portala: Meta omogućila NFT integraciju!

Posljednje objave