SEC optužio Binance.US za nesuradnju!

Share

Komisija Sjedinjenih Američkih Država za vrijednosne papire i burzu (SEC) isktanula je nedostatak suradnje s Binance.US-om.

U nedavnom podnesku sudu, SEC je kritizirao Binance.US, optuživši njegovu holding tvrtku, BAM, da je dostavila samo neznatnih 220 dokumenata tijekom sudskog postupka. Mnogi od tih dokumenata, prema tvrdnji SEC-a, bili su opterećeni nerazumljivim sadržajem, bez bitnih datuma ili potpisa.

DIP je nadalje optužio BAM-a da je izbjegao davanje vitalnih svjedoka za davanje iskaza, odlučivši surađivati ​​sa samo četiri iskaza koje je smatrao prikladnim. Štoviše, regulatorno tijelo je tvrdilo da je Binance.US na zahtjeve za relevantnom komunikacijom odgovorio paušalnim prigovorima i ustvrdio da određeni dokumenti ključni za njihovo poslovanje ne postoje. Ironično, SEC je kasnije dobio neke od tih navodno nepostojećih dokumenata iz alternativnih izvora, što je izazvalo ozbiljnu zabrinutost u vezi s transparentnošću burze.

SEC je također izrazio bojazan zbog toga što Binance.US koristi Ceffu, softver za skrbništvo nad novčanikom koji osigurava globalni subjekt Binance Holdings Ltd.

Nedosljedne izjave BAM-a u vezi s Ceffuovom ulogom u upravljanju novčanikom i sredstvima kupaca privukle su pozornost SEC-a. U početku je BAM proglasio Ceffu svojim softverom za čuvanje novčanika i pružateljem usluga, ali je kasnije promijenio svoj stav i tvrdio da Binance ispunjava tu ulogu. Ova nedosljednost navela je SEC da postavi pitanje je li korištenje Ceffua od strane Binance.US-a u suprotnosti s prethodnim sporazumom osmišljenim da spriječi preusmjeravanje sredstava u inozemstvo.

SEC-ova pravna bitka protiv Binancea započela je 5. lipnja, pri čemu je regulatorno tijelo podiglo 13 optužbi protiv kripto burze.Te su optužbe obuhvaćale neregistrirane ponude vrijednosnih papira, kao i optužbe povezane s proizvodima Simple Earn i BNB Vault te njihovim programom ulaganja.

Izvor: Cryptointelligence

Kripto Dnevnik
Kripto Dnevnikhttp://kriptodnevnik.com
Vaš dnevnik u svijet kriptovaluta.

Najnovije vijesti

Edukacija uz Kripto Dnevnik