Schiff očekuje tešku financijsku krizu!

Aktualne kolumne

Ekonomist Peter Schiff podijelio je svoje izglede za američko gospodarstvo u nizu tweetova ovog tjedna.

Objasnio je da kada je vlada “nametnula puno novih bankarskih propisa nakon financijske krize 2008., bili smo uvjereni da se ono što se sada događa više nikada neće ponoviti.”

Izvor: Twitter

Međutim, tvrdio je:
“Jedan od razloga zašto smo imali financijsku krizu 2008. bila je prevelika državna regulacija. Zato će ova kriza biti gora.”

“Ovaj put je drugačije. Kada je počela financijska kriza 2008., dolar je porastao, a zlato palo. Ovaj put je obrnuto… To je zato što ulagači shvaćaju da će visoka inflacija koja je trebala pogoditi prije deset godina sada još više pogoditi!” smatra ekonomist.

“Fed je prouzročio financijsku krizu 2008. i 2023.”, ustvrdio je Schiff, tvrdeći da je obje predvidio jer je “shvatio posljedice pogrešaka Fed-ove politike”. Dodao je da je “trenutnu financijsku krizu počeo predviđati još 2009. godine”, ali tada nije znao “koliko će vremena trebati da se ona dogodi”.

Schiff je dalje objasnio da se Fedovo kvantitativno popuštanje (QE) vratilo.

“Prošlog je tjedna bilanca Fed-a narasla za 300 milijardi dolara, brišući 4 mjeseca u jednom tjednu. Do kraja mjeseca bilanca bi mogla doseći novi maksimum. Povećanje cijena nije važno. Inflacija je krenula mnogo više, zahvaljujući spašavanju banaka”, detaljno je opisao.

Njegov komentar uslijedio je nakon što su Federalne rezerve i američka vlada prošle nedjelje predstavile mjere za spašavanje propalih Silicon Valley Bank i Signature Bank.

Izvor: News.bitcoin

Posljednje objave