Satoshi slavi rođendan!

Share

Riječ je o datumu koji godinama zbunjuje i intrigira svijet kriptovaluta. Točnije 5. travnja 1975. je datum rođenja koji je Satoshi Nakamoto, pseudonimni kreator Bitcoina, unio prilikom registracije svog računa na P2PFoundation.ning.com.

Izvor: Twitter

Kopajući po povijesti financijske regulacije, otkriva se da je datum povezan s ikoničnim trenutkom američke monetarne politike. Dana 5. travnja 1933. američki predsjednik Franklin D. Roosevelt izdao je izvršnu naredbu 6102, kojom je američkim građanima zabranjeno posjedovanje zlata. Ova drastična mjera bila je dio vladinih napora u borbi protiv Velike depresije, koja je ostavila globalno gospodarstvo u rasulu.

Intrigantna veza između Satoshijeva odabranog datuma rođenja i zabrane zlata izaziva znatiželju o motivaciji i viziji kreatora Bitcoina. Kripto entuzijasti vjeruju da referenca suptilno aludira na razornu i revolucionarnu prirodu Bitcoina kao decentralizirane digitalne valute, koja nudi alternativu fiat valutama koje kontrolira vlada. Datum rođenja najvjerojatnije želi naglasiti važnost financijske suverenosti. Budući da pravi Nakamotov identitet ostaje misterij, enigmatična veza nastavlja fascinirati one koji žele proniknuti u bogatu i složenu povijest koja je u podlozi kraljevstva digitalnih valuta.

Izvor: U.today

Kripto Dnevnik
Kripto Dnevnikhttp://kriptodnevnik.com
Vaš dnevnik u svijet kriptovaluta.

Najnovije vijesti

Edukacija uz Kripto Dnevnik