Sam Altman ponovno član uprave OpenAI

Share

Sam Altman se vratio u Upravu OpenAI-a nakon niza burnih događaja u studenom prošle godine, kada je prvotno bio smijenjen iz tvrtke, samo da bi bio ponovno imenovan u roku od nekoliko dana.

Prema izjavi objavljenoj 8. ožujka, Altman se vratio u Upravu OpenAI-a zajedno s troje novih članova, uključujući bivšu izvršnu direktoricu Zaklade Billa i Melinde Gates, dr. Sue Desmond-Hellmann, bivšu izvršnu potpredsjednicu i glavnu pravnicu Sony Corporation Nicole Seligman, i predsjednicu Instacarta, Fidji Simo.

Samo prije četiri mjeseca, Altman je bio izbačen iz uprave i kratko razriješen dužnosti izvršnog direktora tvrtke.

U studenom 2023., Cointelegraph je izvijestio da je Uprava OpenAI-a otpustila Altmana zbog navodnog “nekonstantnog iskrenosti u komunikaciji s Upravom”.

Međutim, zaposlenici tvrtke nisu bili zadovoljni odlukom, pri čemu je 505 od 700 zaposlenika potpisalo pismo Upravi tražeći njihovu ostavku.

U odvojenoj izjavi istog dana, OpenAI je objavio da je pravna tvrtka WilmerHale intervjuirala nekoliko članova Uprave i pregledala preko 30.000 dokumenata.

Navedeno je da prethodna Uprava nije predvidjela u kojoj će mjeri naglo odlučivanje o otpuštanju Altmana destabilizirati tvrtku.

Bret Taylor, predsjednik Uprave OpenAI-a, potvrdio je da su Sam Altman i Greg Brockman još uvijek poželjni izbori za vođenje tvrtke.

“I jednoglasno smo zaključili da su Sam i Greg pravi lideri za OpenAI”, rekao je Taylor.

U međuvremenu, 6. ožujka, OpenAI je objavio niz e-mailova između svojih članova Uprave i Elona Muska u vezi s Muskovom željom da transformira tvrtku u “profitabilno” društvo.

Ovo dolazi nakon tužbe protiv OpenAI-a koju je Musk podnio 29. veljače zbog navodnog kršenja prvotnog sporazuma o tome da se proboji u umjetnoj inteligenciji “besplatno dostupni javnosti” kroz višemilijardnu suradnju s Microsoftom.

Muskova tužba zahtijevala je da se OpenAI vrati svojim principima kao tvrtka otvorenog koda, dok je tražio privremenu mjeru koja bi spriječila profitiranje od tehnologije opće umjetne inteligencije (AGI).

Izvor: Cointelegraph

Kripto Dnevnik
Kripto Dnevnikhttp://kriptodnevnik.com
Vaš dnevnik u svijet kriptovaluta.

Najnovije vijesti

Edukacija uz Kripto Dnevnik