Ripple ima novi upravni odbor!

Share

Ripple je imao veliki tjedan, u najmanju ruku.

U slučaju SEC-a protiv Ripplea, sudac će uskoro odlučiti je li Rippleova obrana “poštene obavijesti” valjana. Tvrtka već više od dvije godine tvrdi da nije mogla registrirati svoj XRP token, zbog nedostatka jasne definicije SEC-a u vezi s klasifikacijom kriptovaluta kao vrijednosnih papira ili robe.

U istom slučaju, Ripple je odnio pobjedu tako što je otpečatio dokumente govora Himnana. Ovi su dokumenti navodno pokazali da agencija nije klasificirala ether kao vrijednosni papir u vrijeme kad je dotični govor održao bivši dužnosnik SEC-a William Hinman prije više od četiri godine.

Dan nakon presude u predmetu Hinman, Ripple je objavio da preuzima Metaco za 250 milijuna dolara u vjerojatnoj igri za preusmjeravanje svog poslovanja prema skrbništvu nad kriptovalutama.

Kao odgovor, XRP je skočio za gotovo 8% u posljednjih sedam dana.

Ripple je sada svom upravnom odboru dodao iskusnog financijskog direktora Warrena Jensona. Jenson je u proteklih 30 godina bio financijski direktor za četiri različite kompanije vrijedne više milijardi dolara, uključujući Amazon, Delta Airlines, Electronic Arts i Nielsen.

Jenson je izrazio svoj entuzijazam zbog pridruživanja Rippleu rekavši: “Uzbuđen sam što ću se pridružiti Rippleu u ključnom trenutku kada se tehnologije kriptovaluta i blockchain sve više integriraju u financijske usluge”, navodi se u izjavi Ripplea. “Da bi kriptovaluta uspješno iskoristila svoj potencijal revolucioniranja tradicionalne financijske infrastrukture, tvrtke u svemiru moraju dati prioritet transparentnosti.”

Pridružit će se trojici kolega članova odbora, uključujući američku rizničarku predsjednika Baracka Obame Rosie Rios, bivšu izvršnu direktoricu JPMorgan Chasea Sandie O’Connor i upravnog direktora Albright Stonebridge Group Michaela Warrena.

Izvor: Blockworks

Kripto Dnevnik
Kripto Dnevnikhttp://kriptodnevnik.com
Vaš dnevnik u svijet kriptovaluta.

Najnovije vijesti

Edukacija uz Kripto Dnevnik