Reklamne kampanje Bitcoin ETF-a u fokusu

Share

Usred intenzivne konkurencije na tržištu kriptovaluta, posebno se ističe bitka između izdavača Bitcoin fondova s burzovno kotiranim fondovima (ETF). Bitwise je prvi otvorio vatru 18. prosinca s oglasom za svoj Bitcoin ETF, koristeći poznatog glumca Jonathana Goldsmitha, prepoznatljivog po ulozi “Najzanimljivijeg čovjeka na svijetu” u kampanji za pivo Dos Equis.

Hashdex nije ostao po strani te se 20. prosinca pridružio borbi s vlastitim kripto oglasom. Njihov kamion s natpisima ističe kako tradicionalne financijske instrumente poput dionica, fiksnih prihoda i plemenitih metala ne možemo smatrati kriptovalutama, a potom ističe njihovu tvrtku.

Bitwise je brzo odgovorio istog dana s još jednim oglasom u kojem se pojavljuje Goldsmith. Ovoga puta, humoristično spominje Satoshi-ja i nastavlja promovirati Bitcoin.

Unatoč žestokoj konkurenciji, opći dojam na društvenim medijima bio je da je marketinška kampanja Bitwise-a izašla kao pobjednik. Ova marketinška borba iznimno je značajna jer odražava veliko povjerenje u financijski proizvod, Bitcoin ETF, koji još uvijek čeka regulatorno odobrenje.

Trenutno postoji 13 spot Bitcoin ETF-ova koji čekaju odobrenje, a analitičari procjenjuju da će SEC odobriti većinu njih do 10. siječnja. Samson Mow, CEO JAN3 i pionir Bitcoina, naglašava važnost ovih marketinških kampanja za Bitcoin ETF-ove, ističući kako tvrtke ulaze u žestoku borbu za investitore, priljeve kapitala i upravljanje imovinom, pri čemu je brendiranje ključna strategija.

Mow prognozira daljnje marketinške kampanje od strane velikih igrača poput BlackRocka i Fidelityja, čime bi se dodatno pojačao pritisak i interes oko Bitcoin ETF-ova. S obzirom na ovu dinamiku, borba za pažnju investitora na tržištu kriptovaluta mogla bi postati još dinamičnija u bliskoj budućnosti.

Kripto Dnevnik
Kripto Dnevnikhttp://kriptodnevnik.com
Vaš dnevnik u svijet kriptovaluta.

Najnovije vijesti

Edukacija uz Kripto Dnevnik