PYTH token bilježi skok od 15% dosegnuvši $0.4231

Share

Pyth Network (PYTH) token doživio je značajan skok od preko 15% u posljednjih 24 sata, dosežući trenutnu cijenu od 0,4231 dolara. Ovaj rast prati značajan porast volumena trgovanja, koji je porastao za 49,82%, sada iznoseći 133.054.051 dolara.

S rastom tržišne kapitalizacije od 16,10%, PYTH je sada osigurao svoju poziciju kao 98. najveća kriptovaluta prema tržišnoj kapitalizaciji, koja trenutno iznosi 635.151.565 dolara. Podaci iz Dune otkrivaju da je broj vlasnika PYTH tokena impresivnih 210.001, što signalizira rastući interes i usvajanje unutar kripto zajednice.

Pokretačka snaga iza nedavnog skoka Pyth Network leži u njegovom inovativnom pristupu kao decentraliziranom orakulu. Mreža prikuplja financijske podatke s preko 90 izdavača prvih stranaka, uključujući glavne burze poput Binance-a, OKX-a i Bybit-a. Ono što izdvaja Pyth je distribucija ovih podataka preko 40+ blockchaina, pružajući sveobuhvatno i decentralizirano rješenje za integraciju financijskih podataka.

Impresivan rast mreže Izvorno dizajniran za Solana (SOL) blockchain, poznat po svojim mogućnostima usmjerenim na brzinu, Pyth Network je proširio svoje funkcionalnosti na vlastiti lanac, Pythnet, koji se temelji na tehnologiji Solane. Prema DefiLlama, Pyth Network trenutno rangira kao četvrti najveći orakul projekt, hvaleći se impresivnim ukupnim vrijednostima osiguranim (TVS) od 2,046 milijardi dolara.

Unatoč tome što zaostaje za Chainlinkom, koji drži prvo mjesto s TVS-om od 18,006 milijardi dolara, pozicija Pyth Network-a je značajna, nadmašujući Switchboard i Binance Oracle s TVS-om od 441,49 milijuna i 177,66 milijuna dolara, redom. Pyth Network također se ističe po broju posluženih mreža, osiguravajući drugu poziciju sa 144, samo malo zaostajući za Chainlink-om s 349.

Skok u vrijednosti PYTH naglašava rastuću važnost decentraliziranih orakula u kripto prostoru. Dok Pyth Network nastavlja poboljšavati svoju infrastrukturu i proširivati svoju mrežu, investitori i entuzijasti pažljivo prate njegovu putanju, anticipirajući daljnje razvoje koji bi mogli utjecati na širi kripto krajolik.

Izvor: U.today

Kripto Dnevnik
Kripto Dnevnikhttp://kriptodnevnik.com
Vaš dnevnik u svijet kriptovaluta.

Najnovije vijesti

Edukacija uz Kripto Dnevnik