Pyth Network (PYTH) izaziva Chainlink (LINK) na “oracle” tržištu

Share

Chainlink (LINK) dugo je dominirao na tržištu orakula, ali novi igrač, Pyth Network (PYTH), postaje snažan konkurent. Listing PYTH-a na Binance donio mu je rast cijene iznad 0,50 dolara, pokrenuvši usporedbu s LINK-om. Postavlja se pitanje može li PYTH postati sljedeći Chainlink.

PYTH je decentralizirana mreža orakula koja pruža visokokvalitetne, sekundarne, i interlanjske podatkovne feedove za pametne ugovore. Sa podrškom za preko 45 blockchaina, 250 aplikacija i mrežom od 400 feedova, PYTH ima sveobuhvatan ekosustav.

U usporedbi s Chainlinkom, PYTH se oslanja na podatke od ključnih institucija, pružajući potencijalno preciznije informacije. Osim toga, PYTH ažurira podatke u stvarnom vremenu, dok Chainlink ima nešto kašnjenje.

Unatoč obećanjima, PYTH se suočava s izazovima zbog nedostatka etabliranog statusa i niske cirkulacije od samo 15% ukupne opskrbe, što može biti izazov za trgovce na kratko. Analize pokazuju visok rizik u usporedbi s dobro uspostavljenim Chainlinkom.

Neki analitičari poput Crypto Ninje predviđaju rast cijene PYTH-a do 1 dolara, dok drugi upozoravaju na moguće padove. Nedavne likvidacije i povlačenje trgovaca mogli su utjecati na pad cijene PYTH-a, unatoč porastu vrijednosti nakon Binance listinga. Važno je pratiti kako će se PYTH nositi s prelaskom razine od 0,50 dolara kako bi ostvario daljnji rast.

Izvor: Coingape

Kripto Dnevnik
Kripto Dnevnikhttp://kriptodnevnik.com
Vaš dnevnik u svijet kriptovaluta.

Najnovije vijesti

Edukacija uz Kripto Dnevnik