Preko 60$ milijardi ubačeno u BTC!

Bitcoin (BTC) je započeo 2023. s velikom eksplozijom dostigavši ​​nekoliko ključnih razina podrške za koje će se ulagači nadati da mogu izgraditi bazu za daljnji rast prve kriptovalute.

Aktualne kolumne

Bitcoin (BTC) je započeo 2023. s velikom eksplozijom dostigavši ​​nekoliko ključnih razina podrške za koje će se ulagači nadati da mogu izgraditi bazu za daljnji rast prve kriptovalute. Bikovski zamah došao je s ulagačima koji su iskoristili pozitivne makroekonomske vijesti kako bi uložili više kapitala u imovinu.

U tom smislu, Bitcoin je svjedočio priljevu od preko 73 milijarde dolara u roku od sedam dana usred stalnog pritiska kupnje. Do trenutka objavljivanja 15. siječnja, Bitcoin je kontrolirao tržišnu kapitalizaciju od 399,1 milijardu dolara, što predstavlja porast od oko 22% u odnosu na 326,1 milijardu dolara registriranu 8. siječnja.

Indeed, the value of Bitcoin is benefiting from the increased capital inflow, with the asset trading at $20.886, having rallied over 22% in seven days. On the weekly chart, BTC peaked above $21,000 on January 14. Notably, Bitcoin’s momentum has translated to one of the extended winning streaks for the asset in almost two years. 

Održivi priljevi kapitala u Bitcoinu naglašavaju porast na kripto tržištima nakon posljednjeg indeksa potrošačkih cijena (CPI) u Sjedinjenim Državama za prosinac, koji je dosegao 6,5% na godišnjoj razini.

Izvještavanje je protumačeno kao znak da Federalne rezerve dobivaju bitku za usporavanje inflacije. Ovaj čimbenik znači mogućnost da se rizična imovina poput Bitcoina ne suoči s daljnjim učincima snažnog pritiska monetarne politike.

S obzirom na to da je Bitcoin nedavno doživio bikovski zamah i poništio opće učinke pada FTX-a, ulagači se još uvijek pitaju kamo bi cijena imovine mogla krenuti sljedeće. Doista, glavna točka zabrinutosti je je li tržište medvjeda gotovo ili nije.

Izvor: Finbold

Posljednje objave