Polygonov MATIC suočava se s padom cijene unatoč mogućim signalima za kupnju

Share

Mnogi trgovci bi vam vjerojatno rekli da je pad od 43,28% cijene Polygonovog tokena MATIC pružio čvrstu priliku za kupnju. No, prema AMBCryptu, aktiviranje gumba za kupnju u ovom trenutku može biti riskantno. Ova tvrdnja nije bez konkretnih dokaza. Trenutno je cijena MATIC-a $0,60, a zadnji put kada je token dosegnuo ili premašio $1 bio je u ožujku.

Ključan faktor ovog negativnog trenda je Polygonov Sharpe Ratio. Sharpe Ratio određuje je li mogući dobitak u usporedbi s rizikom na dobrom nivou. Pozitivno očitanje ovog omjera sugerira da bi omjer rizika i nagrade mogao biti vrijedan. Međutim, za MATIC je Sharpe Ratio -2,16.

To znači da rizik kupnje MATIC-a po cijeni od $0,60 možda nije opravdan očekivanom nagradom u kratkom roku.

Prema izvoru Messari, možda bi bilo bolje pričekati nižu cijenu prije akumulacije. Također je važno pratiti Market Value to Realized Value (MVRV) omjer. Historijski gledano, MVRV omjeri između -14% i -28% pokazali su se kao dobra pozicija za akumulaciju prije porasta cijene.

Iako MATIC trenutno nije na razini za kupovinu, prema izvoru Santimenta, daljnje kretanje cijene treba pratiti. Bears bi mogli nastaviti dominirati tržištem dok vrijednost tokena ne padne na $0,57.

Pogled na MVRV Long/Short Difference ukazuje da su medvjedi trenutno u kontroli. S -13,37%, MATIC se kreće prema sve nižim razinama, što sugerira daljnji pad vrijednosti tokena. U međuvremenu, dok se povećava pritisak za kupnju, ukupna ponuda MATIC-a u dobiti je pala s vrha od 8,45 milijardi na 2,45 milijarde. Sudbina sudionika koji drže tokene u neostvarenom gubitku ovisi o daljnjem kretanju cijene MATIC-a.

Izvor: Ambcrypto

Kripto Dnevnik
Kripto Dnevnikhttp://kriptodnevnik.com
Vaš dnevnik u svijet kriptovaluta.

Najnovije vijesti

Edukacija uz Kripto Dnevnik