Pojačani interes za Solana ETF-om

Share

Dok se iščekuje odluka Komisije za vrijednosne papire (SEC) o spot Ethereum ETF-u, špekulacije su sveprisutne o tome koja bi kriptovaluta mogla biti sljedeća. Daniel Yan, istaknuti analitičar i stručnjak za kriptovalute, vjeruje da je Solana glavni kandidat koji bi mogao profitirati od očekivanog uspjeha Ethereuma. Povlači paralele s odobrenjem Bitcoin ETF-a prošle godine, koje je povećalo vrijednost i tržišni interes za Ethereum.

“Vidjeli smo kako je odobrenje spot Bitcoin ETF-a u SAD-u dovelo do značajnog rasta cijene Ethereuma. Unutar tjedan dana, ETH/BTC par je porastao za 12%,” rekao je Yan. “Ako SEC odobri spot Ethereum ETF, postoji velika vjerojatnost da će tržište reagirati slično, a Solana bi mogla biti sljedeća koja će profitirati.”

Suosnivač Matrixporta također podržava ovu tezu, ističući da bi Solana mogla doživjeti sličan zamah. “Solana ima sve atribute potrebne za sljedeći korak: brzu mrežu, rastuću zajednicu i sve veći broj decentraliziranih aplikacija,” rekao je.

Članovi kripto zajednice također aktivno spekuliraju da će odobrenje spot Ethereum ETF-a neizbježno dovesti do prijava za ETF-ove na drugim altcoinima. Popularni kripto analitičar Ted je na svom Twitter profilu nagovijestio mogućnost podnošenja prijava za spot ETF-ove za altcoine kao što su Solana, Cardano i Polkadot. “Odobrenje za Ethereum je samo početak. Očekujte lavinu novih ETF prijava,” napisao je Ted.

S obzirom na trenutne trendove i interes investitora, Solana se čini kao prirodan izbor za sljedeći spot ETF. Njena brzina, niske transakcijske naknade i sve veća prisutnost u sektoru decentraliziranih financija (DeFi) čine je privlačnom za investitore.

Dok SEC još uvijek vagom donosi odluku, tržište kriptovaluta je u stanju napetosti. Odluka bi mogla imati dalekosežne posljedice ne samo za Ethereum, već i za širi ekosistem altcoina. Investitori i analitičari pomno prate razvoj situacije, svjesni da bi odobrenje spot Ethereum ETF-a moglo otvoriti vrata novim mogućnostima i daljnjem rastu tržišta kriptovaluta.

Kripto Dnevnik
Kripto Dnevnikhttp://kriptodnevnik.com
Vaš dnevnik u svijet kriptovaluta.

Najnovije vijesti

Edukacija uz Kripto Dnevnik