Osnivač ICP-a samouvjeren

Share

Internet Computer ($ICP) je blockchain mreža koja olakšava razvoj internetskih usluga putem sigurnog, decentraliziranog protokola. Ova platforma djeluje na temelju Internet Computer Protocol (ICP) tokena, koji je ranije bio poznat kao DFN. ICP token je ključan u preoblikovanju interneta, omogućujući razvoj aplikacija, upravljanje naknadama za transakcije, kompenzaciju doprinositelja mreži i sudjelovanje u odlukama o upravljanju mrežom. Ovaj korisnički token je ključan za funkcionalnost i upravljanje Internet Computer mrežom.

Prema IQ.wiki, koncept Internet Computera potječe od Dominica Williamsa, glavnog znanstvenika i osnivača DFINITY-a, neprofitne organizacije. DFINITY je odigrao ključnu ulogu u njegovanju projekta Internet Computer od njegovih početaka početkom 2016. godine sve do njegovog lansiranja. Prije nego što je objavljen, DFINITY je prikupio otprilike 121 milijun dolara financiranja kroz različite runde, uključujući značajne investicije od strane Andreessen Horowitza i Polychain Capitala, te ponudio inicijalnu ponudu tokena 2017. godine. 2018. godine, oko 35 milijuna dolara vrijednih tokena je distribuirano putem airdropa.

Razvoj ICP tokena započeo je potpuno 2019. godine, s značajnim prekretnicima poput izdanja Coppera koji su doveli do njegovog službenog pokretanja u svibnju 2021. godine. Lansiranje je označilo početak blockchaina sposobnog za hosting web funkcionalnosti, od hostinga do pohrane i usluga, neovisno o miješanju trećih strana. Slično kao Ethereum, Internet Computer podržava decentralizirane aplikacije (DApps), ali koristi naprednu vrstu pametnih ugovora poznatih kao Canisters unutar svoje mreže. Williams je pozicionirao ICP token kao treću značajnu inovaciju u tehnologiji blockchaina, nakon Bitcoina i Ethereuma, s ciljem unapređenja interneta u njegovu sljedeću glavnu fazu.

Williams je nedavno podijelio svoje iskrene misli o trenutnom stanju kripto i blockchain industrije tijekom intervjua za The Block. Prema Williamsu, mnogi investitori su pod utjecajem privlačnih priča umjesto prave tehnološke inovacije. Procjenjuje da je oko 95% blockchaina koji postoje “samo smeće”, pri čemu projekti često prikazuju nepotpune ili zavaravajuće informacije o svojim proizvodima.

Izvor: Cryptoglobe

Kripto Dnevnik
Kripto Dnevnikhttp://kriptodnevnik.com
Vaš dnevnik u svijet kriptovaluta.

Najnovije vijesti

Edukacija uz Kripto Dnevnik