OpenSea otvara mogućnost akvizicije dok se bori za vrh NFT tržišta

Share

Devin Finzer, izvršni direktor NFT tržišta OpenSea, dao je naznaku da je tvrtka otvorena za mogućnost akvizicije kako bi povratila izgubljeni tržišni udio i ponovno uspostavila svoju dominaciju.

Prema tom izvješću, Finzer je u intervjuu spomenuo da tvrtka ima otvoren stav prema poslovnim dogovorima, uključujući mogućnost akvizicije. “Iskreni odgovor je da pristupamo prilično otvoreno”, izjavio je Finzer. “Mislimo da ako se prava suradnja pojavi, to je nešto što bismo svakako trebali razmotriti.”

Međutim, izvršni direktor tvrdi da OpenSea nije aktivno u potrazi za akvizicijom niti je usredotočen na takvu opciju. Finzerove izjave dolaze usred nastojanja tržišta da povrati izgubljeni tržišni udio.

Prije nego što je izgubila kontrolu u korist Blur-a, OpenSea je držala oko 90% tržišnog udjela sektora NFT-a. Kao rezultat toga, mjesečni trgovinski volumen platforme smanjio se za 96% na 171 dolara, pokazuju podaci iz Dune Analytics.

Unatoč dominaciji Blur-a, koji ima otprilike pet puta veći dnevni promet od OpenSea-inih 18 milijuna dolara, Finzer ostaje neobuzdan. Istaknuo je fokus OpenSea-e na izgradnju brenda koji čuva sigurnost korisnika uklanjanjem bilo kakvih prijevara ili problematičnih kolekcija. Finzer je komentirao pristup Blur-a, navodeći: “Blur je na različite načine zaobišao svoj pristup pravnom i regulatornom.”

OpenSea se također nosi s izazovima povezanima s povjerenjem investitora. Prošlog prosinca, jedan od najvećih investitora tvrtke srezao je vrijednost svojeg udjela za 90%, smanjujući je na 13 milijuna dolara. Međutim, izvještaj DL-a sugerira da bi venture kapitalisti koji su podržavali uspon OpenSea-e možda i dalje bili voljni uložiti kapital u tvrtku.

Izvor: Coinedition

Kripto Dnevnik
Kripto Dnevnikhttp://kriptodnevnik.com
Vaš dnevnik u svijet kriptovaluta.

Najnovije vijesti

Edukacija uz Kripto Dnevnik