Odvjetnici FTX zaradit će milijune!

Pravni tim FTX-a spreman je ubrati milijune od tekućeg slučaja bankrota FTX-a.

Aktualne kolumne

Pravni tim FTX-a spreman je ubrati milijune od tekućeg slučaja bankrota FTX-a. Budući da je suđenje zakazano za listopad 2023., tim ima manje od osam mjeseci da riješi problem. Očekuje se da će proces oduzeti puno vremena i novca, a sve na štetu investitora.

Prema izvješću Bloomberg Lawa od 27. siječnja, Sullivan & Cromwell sastoji se od 150 odvjetnika i 30 partnera. U citiranom sudskom dokumentu, satnica partnera iznosi 2000 dolara.

Suradnici će zarađivati ​​od 810 do 1475 dolara po satu. Kao takve, očekuje se da će naknade u slučaju FTX iznositi stotine milijuna dolara prije nego što se završi istraga o stečaju tvrtke.

Izvor: Bloomberg

Sullivan & Cromwell ustvrdio je u sudskoj izjavi da su njihove predložene stope u skladu s tržišnim cijenama drugih vrhunskih odvjetničkih tvrtki. Oni predstavljaju uštedu u odnosu na stope koje se naplaćuju u nestečajnim slučajevima.

Tvrtka je počela raditi sa sada već nepostojećim tržištem 2021. Sullivan & Cromwell zaradit će oko 8,6 milijuna dolara tijekom sljedećih 16 mjeseci dok su bili konzultanti za FTX.

Prema Jonathanu Lipsonu, profesoru prava na Sveučilištu Temple, naknade su opravdane ako odvjetnici mogu pomoći u povratu novca od FTX-a. Dodaje da pitanje treba biti o performansama u kućištu, a ne o trošku.

Izvor: Crypto.news

Posljednje objave