Odobreni ETH burzovni fondovi

Share

Komisija za vrijednosne papire i burze SAD-a odobrila je osam spot Ethereum ETF-ova u jednom paketu. Među odobrenim ETF-ovima su BlackRock, Fidelity, Grayscale, Bitwise, VanEck, Ark, Invesco Galaxy i Franklin Templeton. Iako su obrasci odobreni, izdavači ETF-ova trebaju učiniti da njihove S-1 registracijske izjave postanu učinkovite prije početka trgovanja.

Komisija je započela razgovore s izdavačima o njihovim S-1 obrascima, ali tek nedavno. Nejasno je koliko će trajati ovaj proces, ali neki analitičari nagađaju da bi mogao potrajati tjednima. “Mislim da ako jako naporno rade, to može biti učinjeno u roku od nekoliko tjedana, ali postoje mnogi primjeri gdje je ovaj proces povijesno trajao 3+ mjeseca”, dodao je Bloombergov ETF analitičar James Seyffart.

Prije ovog tjedna, izgledalo je kao da SEC neće odobriti Ethereum ETF-ove zbog nedostatka suradnje između SEC-a i izdavača. Međutim, to se promijenilo ranije ovog tjedna kada je SEC odjednom počeo razgovarati s izdavačima, tražeći da se obrasci 19b-4 okrenu i pošalju natrag. To je dovelo do nagađanja o tome što je uzrokovalo navodni iznenadni preokret. “To je potpuno neviđena situacija, što znači da je u potpunosti politička”, rekao je jedan izvor za The Block. Prije odobrenja, grupa bipartisan zakonodavaca iz Predstavničkog doma potaknula je SEC da odobri ETF-ove. “S obzirom na radnje Komisije ranije ove godine, čini se prirodnim napretkom koji ne bi samo pokazao dosljednost u primjeni standarda Komisije, već bi također potvrdio pravno razmišljanje koje je omogućilo odluku o spot Bitcoin ETP-ovima”, rekli su zakonodavci.

Kako su se izgledi za odobrenja povećavali tijekom tjedna, popust Grayscale Ethereum Trust-a smanjen je s -24% na -6%. Kako se povjerenje pretvara u ETF, to će omogućiti vlasnicima da mogu zamijeniti svoje udjele za novčanu vrijednost osnovnog ethera. Odobrenjem Bitcoin ETF-ova, akumulirana su dodatna 207.000 bitcoina (14 milijardi dolara) uz 621.000 (42 milijarde dolara) bitcoina koje je držao Grayscale Bitcoin Trust kada se pretvorio u ETF. Međutim, Ethereum ETF-ovi možda će se boriti za postizanje iste razine privlačnosti. Bloombergov ETF analitičar Eric Balchunas procijenio je da bi Ethereum ETF-ovi mogli dobiti 10 do 15% imovine koju su dobili njihovi Bitcoin pandani. “To bi ih stavilo na oko 5 do 8 milijardi dolara, što je opet za bilo kakav normalan lansiranje u prve dvije godine prilično dobro.”

Kripto Dnevnik
Kripto Dnevnikhttp://kriptodnevnik.com
Vaš dnevnik u svijet kriptovaluta.

Najnovije vijesti

Edukacija uz Kripto Dnevnik